Ministrul Marcel Vela bate in retragere in scandalul salariilor de la Politia Locala Timisoara! “Nu vreau sa intru in polemica nici cu domnul Robu, nici cu liderii sindicali. Tin foarte mult la Politia Locala!”

Ministrul de Interne a decis sa puna punct scandalului public legat de nivelul salarizarii politistilor locali din Timisoara si, intr-o declaratie facuta la B1 TV, a precizat ca nu vrea sa intre in polemica nici cu Nicolae Robu, primarul Timisoarei, nici cu liderii de sindicat din Politia Nationala si Politia Locala.


In opinia sa, paralela intre politistul local, care ar mentine ordinea publica intr-un parc si ar incasa un salariu de 8-9.000 de lei, si politistul care alearga dupa criminali, si ar castiga doar jumatate din aceasta suma, a fost preluata trunchiat de unele site-uri de presa.

„Eu nu vreau sa intru in polemica nici cu domnul Robu, nici cu alti lideri sindicali, fie de la Politia nationala, fie de la Politia Locala. (…) Problema discutata acolo a fost, de fapt, la ceea ce inseamna pe fond, nu pe forma, tot ceea ce tine de Politia Nationala, Politia Locala, si aici ma refer la atributii si competente, care sunt, de multe ori, fie suprapuse, fie contradictorii.

In alta ordine de idei, eu am incheiat atunci – daca va uitati pe emisiunea respectiva sau preluarea scrisa de la emisiunea respectiva – am spus ca, citez, trebuie evaluat in mod corect si cinstit cu toata lumea la masa ce este de facut in viitor.

Tin foarte mult si la Politia Locala, pentru cei care nu stiu, pot afla acum, am fost 12 ani primar al municipiului Caransebes, am avut Politie Locala in subordine, am preluat-o de la statutul de gardieni publici prin 2004, parca, prin 2007, 2008 s-a transformat in Politie Comunitara si apoi, dupa trei, patru ani, in Politie Locala”, a declarat Marcel Vela.

Mai mult, ministrul a mai precizat ca analiza pe care a facut-o se refera strict la MAI, ca nu are treaba cu Politia Locala, care trebuie sa ramana, sa-si faca datoria, chiar daca se va decide reaparitia pe strazi a sectoristului. (Mara Ion)

 

Leave a Reply