Amenzile Covid-19 vor fi anulate! “Trebuie sa adoptam rapid o lege, altfel o sa avem 400.000 de procese”, atrage atentia liderul Pro Romania, Victor Ponta

Victor Ponta, actualul lider al Pro Romania, a facut un anunt extrem de important, miercuri seara, la Romania TV, un anunt care poate conta enorm in batalia electorala de peste cateva luni.


Fostul premier a dezvaluit ca a discutat cu omologii din PSD si ALDE, Marcel Ciolacu si Calin Popescu Tariceanu, pentru adoptarea, in Parlament, a unei legi prin care amenzile primite de romani in perioada starii de urgenta – multe pentru fapte banale, precum completarea gresita a unei declaratii – sa fie anulate.

In caz contrar, instantele din Romania ar putea fi blocate de sute de mii de procese.

”Trebuie sa adoptam rapid o lege, am vorbit cu domnul Ciolacu, cu domnul Tariceanu, altfel o sa avem 400.000 de procese. Guvernul Orban, din incompetenta, din parvenitism, si-a batut joc de romani. Amenzile marite nu se mia pot da, se pot da cele dinainte. E haos produs din incompetenta, aroganta si impostura a unui guvern care isi bate joc de romani de 7 luni”, a spus Victor Ponta.

Reamintim ca judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei au decis, miercuri, ca amenzile date pentru nerespectarea anumitor prevederi din Ordonantele Militare emise in perioada starii de urgenta sunt neconstitutionale. Curtea Constitutionala a admis, in sedinta de miercuri, sesizarea Avocatului Poporului depusa impotriva OUG 36/2020.

Actul normativ a introdus amenzi de pana la 20.000 de lei pentru nerespectarea Ordonantelor militare, pe perioada starii de urgenta. Pana in prezent au fost date peste 300.000 de amenzi in baza ordonantei care instituie starea de urgenta. Aproape 100.000 dintre cei amendati sunt persoane de peste 65 de ani. (Mara Ion)

Leave a Reply