MOMENTUL 0 al relansarii economiei timisene! CCIA Timis a prezentat oficialitatilor judetului noul look al Centrului Regional de Afaceri. “Economia judetului Timis functioneaza, nu s-a oprit!”

Prima expozitie organizata de CCIA Timis dupa restrictiile pandemiei de coronavirus, Expo Mobila 2020, a incantat publicul nu doar cu piesele de mobilier spectaculoase ale celor peste 20 de producatori de mobila din tara, printre care si mobilier de gradina, ci si prin noul look interior al Centrului Regional de Afaceri Timisoara.


Parca inspirata de sloganul obsedant al pandemiei, “nimic nu va mai fi la fel”, Florica Chirita, presedintele executiv al CCIA Timis, a pus in aplicare un proiect ambitios de reabilitare a CRAFT, cel mai important spatiu expozitional din vestul tarii, imprimand cladirii emblematice a mediului de afaceri din Timis un aspect elegant, de inalta clasa stilistica.

La 15 ani de la darea in folosinta, Centrul Regional de Afaceri Timisoara a devenit unul dintre cele  mai ofertante spatii unde se pot organiza evenimente, scena ideala pentru orice decor, de la targuri, expozitii, congrese, seminarii, intalniri de afaceri, pana la concerte, gale si evenimente private.

Inaugurarea noului look al CRAFT a avut loc, vineri, 17 iulie, in prezenta oficialitatilor orasului, in frunte cu prefectul Liliana Onet si primarul Nicolae Robu, care au adresat mesaje de incurajare mediului de afaceri, pentru a trece cu bine peste criza pandemiei, totodata felicitand conducerea CCIA Timis pentru mentinerea la standarde internationale a centrului expozitional.

Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea, a accentuat necesitatea intaririi legaturilor dintre mediul academic si mediul de afaceri, in timp ce directorul Directiei Regionale Vamale Timisoara, Gabriel Moldovan, a preferat sa anunte prin vocea presedintei Florica Chirita ca CCIAT elibereaza certificate de origine pentru export, iar in acest an au fost eliberate peste 1000, mai multe decat anul trecut, ceea ce dovedeste ca exportul timisean a functionat in aceasta perioada pandemica.

“Pentru noi, acest eveniment reprezinta momentul 0 al relansarii economiei timisene. A fost o perioada grea, in care Camera de Comert a fost aproape de mediul de afaceri, prin foarte multele demersuri pe care le-am facut pe langa autoritatile locale si centrale de sprijinire a angajatorilor.

Economia judetului Timis functioneaza, nu s-a oprit, doar a incetat putin. Adica ii trebuie putin ajutor de la noi, de la dumneavoastra, de la cei ce pot sa ajute”, a precizat Florica Chirita, mentionand ca mediul de afaceri din Timis a ramas pe un loc fruntas in tara si dupa pandemie.

Potrivit datelor de la Oficiul Registrului Comertului Timis, in perioada 1 ianuarie – 31 mai 2020, s-au inmatriculat cu 1200 de firme mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, insa, in ciuda crizei, au fost radiate cu 1100 firme mai putin.

La finalul speech-urilor, oaspetii au fost invitati sa admire noul look al interiorului CRAFT, fiind intampinati, protocolar, cu aranjamentele florale ale Biancai Negrea si lucrarile artistei plastice Lelia Brinda, nimeni alta decat directorul ORC Timis. (G.I.)

Leave a Reply