Incidente violente pe strazile Parisului, dupa ce PSG a pierdut finala Ligii Campionilor! Politia a folosit gaze lacrimogene pentru dispersarea suporterilor

Incidente violente la Paris, azi-noapte, provocate de suporterii echipei Paris Saint-Germain, dupa ce formatia franceza a pierdut finala Ligii Campionilor, la Lisabona, in meciul anului jucat contra echipei Bayern Munchen.


Fanii dezamagiti s-au strans pe Champs-Elysees, iar protestul – care a degenerat in vandalizarea de vitrine si incendierea unor masini – a determinat fortele de ordine sa disperseze multimea folosind gaze lacrimogene, relateaza L’Equipe, citata de News.ro.

Incidente au avut loc si in apropierea stadionului Parc des Princes, insa in timpul meciului, potrivit Le Figaro. In timpul reprizei a doua, zeci de persoane au aruncat cu diverse obiecte catre fortele de ordine si catre vehiculele acestora.

Mai multe pubele au fost incendiate si pompierii au intervenit pentru stingerea unei masini care era in flacari in apropiere de Champs-Elysees. Au fost incendiate vehicule, au fost sparte vitrine si vandalizate magazine.

Mai multi fani s-au strans dupa meci in fata magazinului PSG si au cantat “Paris este magic”. S-au folosit si focuri de artificii. “Este simbolic sa venimm aici. Ii sustinem si la infrangere. Ramanem uniti si asta imi place la acest club. Pariziana pana la moarte”, a afirmat Melissa Miche, in varsta de 17 ani.

Formatia Bayern Munchen a invins, duminica, la Lisabona, echipa Paris Saint-Germain, scor 1-0, si a castigat Liga Campionilor pentru a sasea oara in istorie. (C.R.)

Leave a Reply