Greu de EVACUAT! Primaria Timisoara a pierdut un prim proces cu Clubul Heaven. Afaceristul Dorin Epure nu poate fi fortat sa elibereze locatia, chiar daca nu detine contract de inchiriere

Tribunalul Timis a decis, astazi, ca omul de afaceri Dorin Epure nu poate fi evacuat de pe terenul public unde functioneaza Clubul Heaven, chiar daca, inca de la sfarsitul anului trecut, nu mai detine un contract de inchiriere valabil care sa-i permita sa mai ramana pe cei 3200 mp de teren aflat la periferia orasului.


Judecatorii au respins apelul formulat Municipiul Timisoara prin Primar, Consiliul Local al Municipiului Timisoara si Primaria Municipiului Timisoara, in contradictoriu cu intimata Elaine S.R.L., impotriva sentintei civile nr. 4952 din 29.05.2020, pronuntata de Judecatoria Timisoara.

“Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a paratilor Municipiul Timisoara si Consiliul Local al Municipiului Timisoara. Respinge actiunea formulata de Municipiul Timisoara si Consiliul Local al Municipiului Timisoara, ca fiind introdusa de persoane fara calitate procesuala activa. Admite exceptia inadmisibilitatii. Respinge actiunea formulata de Primaria Municipiului Timisoara, ca inadmisibila”, este decizia contestata de Primaria Timisoara, care a fost confirmata si de Tribunalul Timis.

Acesta este un prim proces de evacuare deschis afaceristului Dorin Epure de catre primarul Nicolae Robu, dupa ce a facut apel la onoarea afaceristului si l-a rugat sa-si ia catrafusele si sa elibereze terenul pe care functioneaza clubul si strandul Heaven, intrucat acolo doreste sa construiasca o baza sportiva.

„Dincolo de setea de bani, exista onoarea si ca cetatean/ cetateni al/ ai unui oras precum Timisoara, actionarul/ actionarii SC Elaine SRL ar trebui sa tina la aceasta valoare! Ne exprimam speranta ca instantele de judecata, respectiv de ancheta iși vor face datoria, pronuntand sentinte juste, ceea ce, in opinia noastra, in spetele mentionate, ar insemna, implicit servirea interesului public. La atat se limiteaza aprecierile noastre vizavi de spetele in discutie, din respect pentru independenta justitiei”, se mentiona intr-o informare emisa, in iunie, de Primaria Timișoara.

In continuare, pe rolul Judecatoriei Timisoara exista un al doilea dosar in care se cere evacuarea SC Elaine SRL de pe terenul aflat in proprietatea orasului (35754/325/2019), care are urmatorul termen in 08.10.2020.

Reamintim ca din cauza problemelor penale de la Clubul Heaven, respectiv tolerarea ocuparii a 15.000 mp de teren, in conditiile in care in contract figurau doar 3200 mp de teren, fostul director al Directiei de Patrimoniu din Primaria Timisoara, Nicusor Miut, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare.

Pe de alta parte, afaceristul Dorin Epure – condamnat si el la 8 luni de inchisoare, in dosarul Se cu minore – a solicitat in instanta prelungirea contractului de inchiriere a terenului pe care-l exploateaza de 17 ani, in conditiile in care valoarea investitilor sale depasesc 500.000 de euro.

In asteptarea prelungirii contractului, Dorin Epure a decis sa deschida strandul in aceasta vara, chiar daca primaria nu i-a eliberat autorizatie de functionare. Nu stim cu cate amenzi s-a ales de la Politia Locala, insa exista semne ca afaceristul este tolerat de administratia orasului, pe mai departe, in respectiva locatie publica, in ciuda discursului justitiar al primarului Robu.

De remarcat ca Dorin Epure beneficiaza de apararea unui avocat extrem de abil, Arcadie Anastasescu, fost judecator la Judecatoria Timisoara… (G.I.)

One thought on “Greu de EVACUAT! Primaria Timisoara a pierdut un prim proces cu Clubul Heaven. Afaceristul Dorin Epure nu poate fi fortat sa elibereze locatia, chiar daca nu detine contract de inchiriere

Leave a Reply