ANCHETA. Politistul din Timisoara acuzat ca a hartuit o profesoara, citat la DNA pentru a fi audiat. “Am jucat doar un rol pentru a obtine de la informatoarea mea dovezi privind acte de coruptie”

Procurorii DNA Timisoara continua audierile in dosarul deschis in urma plangerii depuse de Iulia Perte, profesoara de matematica la un liceu privat, care a reclamat faptul ca este hartuita si santajata de comisarul sef Nicolae Boia, fost inspector sef al IPJ Timis, actualmente seful Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase.


Potrivit plangerii care se afla la baza dosarului instrumentat de procurorul Silvana Purcarin, fosta Soman, ofiterul ar fi recurs la o serie de actiuni abuzive, folosindu-se chiar si de echipaje rutiere din politie, in scopul determinarii victimei de a continua o relatie extraconjugala, desi aceasta l-a informat in mod ferm ca a decis sa puna capat relatiei care a durat circa 5 ani de zile.

“Nu am dorit sa ajung aici, sa apar in presa, dar nu am mai putut suporta hartuirea la care am fost supusa de fostul meu iubit. Am fost oprita in trafic, mi s-au luat actele, agentul i le-a transmis domnului Boia, care m-a chemat intr-un parc pentru a mi le da inapoi. De fapt, acesta a fost doar un pretext, pentru ca s-a pus in genunchi, mi-a oferit un inel si m-a cerut de sotie. Cred ca si acum am inelul, pe undeva, prin masina.

A fost la scoala la fiul meu sa-i dea un parfum, sa mi-l aduca, si sa-i spuna sa ma roage sa accept sa ma intalnesc cu el. M-a amenintat fata de fostul sot, caruia i-a spus sa nu se mai bage intre noi. Toate acestea as fi vrut sa ramana in urma, iar Nicu Boia sa inteleaga ca totul s-a sfarsit. Dar, nu a inteles…”, ni s-a confesat profesoara de matematica.

 

De cealalta parte, Nicolae Boia a explicat ca, in calitate de ofiter de informatii, nu a facut altceva decat sa se foloseasca de “informatorul” Iulia Perte pentru a obtine dovezi despre o serie de acte de coruptie in care a fost implicata, printre care si tranzactionarea examenelor de bacalaureat in cazul fiului unui avocat celebru.

“Toate lucrarile sunt inregistrate, eu am actionat institutional si nu am facut altceva decat sa joc un rol, ca sa adun probe despre anumite acte de coruptie. Se va vedea la finalizarea cercetarilor. Inregistrarile puse in circulatie de informatoarea mea, in care apar facand anumite declaratii siropoase, reprezinta o strategie prin care incercam sa recuperez un stick de memorie pe care se aflau dovezile actelor de coruptie.

Colaboratoarea mea a intuit ca as putea sa le transmit organelor judiciare si a refuzat sa mi le mai puna la dispozitie. A fost nevoie de multe declaratii pentru a o convinge ca sunt amorezat si, in cele din urma, sa recuperez acel stick care contine informatii si dovezi explozive. Toate acestea le voi pune la dispozitia procurorilor”, ne-a dezvaluit Nicolae Boia, care nu a uitat sa ne atraga atentia ca, dintr-un salariu de profesor, Iulia Perte isi permite sa conduca un Mercedes.

Din nefericire pentru varianta sa, DNA a inceput cercetarile in personam, iar politistul este suspect de hartuire si santaj, calitate in care va fi audiat in data de 20 octombrie. In cazul in care procurorii vor decide inceperea urmaririi penale, este posibil ca seful Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis sa fie suspendat din functie si pus la dispozitie. Vom reveni. (G.I.)

7 thoughts on “ANCHETA. Politistul din Timisoara acuzat ca a hartuit o profesoara, citat la DNA pentru a fi audiat. “Am jucat doar un rol pentru a obtine de la informatoarea mea dovezi privind acte de coruptie”

  1. Politie privata!!! Asta au făcut Boia, Drăguța, Petecel, Stoicanescu, Iacobescu, Popa.. Etc din politia Timis.
    După cum își dau salariile de excelenta și își angajează nevestele în politie cu interviuri trucate… totul este S. R. L.

  2. Ca acest personaj, ajuns prin niste “fericite” situatii, intro pozitie de conducere in IPJ Timis, nu mai mira pe nimeni. Dar tu, conducere a IPJ Timis, sa nu iei o pozitie oficiala fata de ce a aparut in massmedia, de actiunile personale ale acestui individ, folosind resursele si autoritatea politiei, deja mi se pare prea mult!
    Pe de alta parte, o intrebare am, de cand seful unei structuri de politie face munca informativa si combinatii operative, asa ca vrea muschii lui??? Stiam ca este strict prevazut, ca doar politistii operativi sa faca aceste activitati. Ce caracter poti avea, sa minti cu asa nerusinare, mai bine ar recunoaste ca s-a lasat condus de instinctele de pantaloni, ca individ slab ce este si a dat cu bata in gard.

  3. Doamne ferește… Va dați seama că dacă PSD câștiga parlamentarele o sa asistam ca atât Boia, Drăguța, Iacobescu, Stoicanescu, Popa sa fie decorați pentru acțiunea desfășurată de eliminare a teroristei.
    Daca aveți dubii…. Sa nu uitam ca Drăguța și Iacobescu au fost filmați manga de beți în casa la interlopi, iar drept răsplată au fost premiați cu salar de excelenta

  4. Aceste jigodi de semi Analfabeti de genul lui Goia ajunși șefi de servici fac fără scrupule șantaje de genul ăsta!!! Atât pot ei și de aceia au ajuns de fapt în funcțiile pe care le dețin! Mergeți pe firul problemei și veți găsi cu siguranță adevărul! De ce nu ți-ai văzut bă jecosule”Boia” cum te numeri tu de familia ta? Asta ai făcut toată viața! Tea interesat de oamenii care munceau și primeai ordine de la niște jeguri și credeai că ești cineva!!

  5. Na bine vb de o mama cu 4 copii facuti cu 4 tati… mai bine ar povestii cum a ajuns la asta, un examen pshiatru n ar strica, sa nu se arunce de pe bloc cu copii cu tot ca prietena ei cea mai buna , sef la arme dar facea anchete personale ? Wtf

Leave a Reply