Explozie intr-un imobil din Timisoara, dupa o interventie a angajatilor de la Gaz! Trei persoane au fost ranite. “Am crezut ca a fost cutremur!”

Trei persoane au fost ranite, azi dimineata, la Timisoara, in urma unei explozii care s-a produs intr-un imobil de pe strada Karadjici. Deflagratia puternica a fost urmata de incendiu, astfel ca vecinii au sunat la 112 pentru a anunta evenimentul si a cere ajutorul pompierilor.


La fata locului au fost deplasate, urgent, o autospeciala de prima interventie, 2 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD si 17 pompieri.

“Dintre cele trei persoane aflate in interiorul locuintei, doua victime sunt transportate la spital cu arsuri de gradul II si III: femeie de 53 ani, cu arsuri de gradul IIB si III pe o suprafata corporala de 30 %, barbat de 48 ani, cu arsuri de gradul II/III, pe o suprafata corporala de 15%. Victimele sunt constiente si stabile hemodinamic.

Cea de-a treia victima este un barbat de 81 ani, imobilizat, care a suferit un atac de panica. Refuza transportul la spital”, ne-a transmis Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

Potrivit martorilor, explozia s-a declansat de la o acumulare de gaze, in momentul in care un barbat si-a aprins o tigara, si a fost atat de puternica, incat peretii casei au crapat, geamurile s-au facut tandari, iar o parte din acoperis a fost distrus.

“M-a aruncat in sus cand a explodat. Stau la trei case distanta. Am crezut prima data ca e cutremur, insa apoi am iesit afara si am vazut fumul”, a declarat un vecin pentru reporterul Antena 3.

Cauzele deflagratiei urmeaza sa fie stabilite de pompieri, insa vecinii spun ca explozia s-ar fi produs dupa ce, in urma cu cateva zile, teava de gaz a fost rupta de o masina de gunoi, intr-un accident, iar, apoi, angajatii de la Gaz ar fi efectuat o lucrare de reparatie superficiala. (V.E.)

Leave a Reply