Directorul pietelor din Timisoara, citat cu mandat de aducere la un proces cu care nu are nicio legatura! “Este posibil ca DIICOT sa ma fi trecut pe lista martorilor pentru a da satisfactie unui jurnalist!”

Tribunalul Timis continua audierile in dosarul instrumentat de procurorul Mihai Sandor, de la DIICOT Timisoara, in care mai multe persoane din anturajul liderului interlop Lucian Boncu sunt trimise in judecata pentru un pretins scandal provocat, anul trecut, la sala de jocuri de noroc “Champion” din Timisoara.


Decis sa-l trimita pe Lucian Boncu dupa gratii, pentru cat mai multi ani, din cauza unor inregistrari scandaloase puse de acesta la dispozitia Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, procurorul Mihai Sandor a construit un dosar de crima organizata in baza acuzatiilor unui taximetrist din Bucuresti –  arestat preventiv, in prezent, in dosarul jafului la pont dat in casa fiului senatorului Nicolae Badalau -, care a acuzat faptul ca a fost sechestrat in clubul din Timisoara si batut de mai multe persoane, dupa ce a castigat la aparate peste 150.000 de lei.

Desi in cursul urmarii penale, Badea Dragos Adrian a recunoscut ca a fraudat aparatul la care a jucat, inregistrand combinatiile cu o zi inainte , care, apoi, au fost decodificate de un complice, procurorul nu a fost interesat de acest aspect, ci doar de pedepsirea bodyguarzilor care au fost chemati de patronul clubului, pentru a nu fi falimentat de taximetristul norocos.

Paradoxal, printre martorii acuzarii propusi de DIICOT se afla si Ionut Nasleu, directorul SC Piete SA Timisoara, care, la termenul de maine, 13 noiembrie, va fi adus la proces cu mandat de aducere, intrucat a absentat nemotivat la termenul din 4 noiembrie.

Judecatoarea Sorina Lupsa a decis sa trimita jandarmii dupa Ionut Nasleu, pentru a fi adus la audieri, desi seful pietelor spune ca nu a fost citat niciodata pentru a veni la proces.

“Am aflat cu stupoare de pe pagina de internet a unui jurnalist, un fel de purtator de cuvant al DIICOT Timisoara, ca maine voi fi cautat de jandarmi sau de politisti pentru a fi dus la Tribunalul Timis. Urmeaza sa fiu audiat in dosarul unui scandal de la un club de jocuri de noroc, desi nu am nicio legatura cu acel eveniment. Probabil ca procurorii DIICOT m-au pus martor, pentru a-i da satisfactie acelui jurnalist, care ma hartuieste de ani de zile si cu care sunt in proces.

A incercat sa-l convinga si pe noul primar ca as fi un element rau, sa ma dea afara, dar, din fericire, Dominic Fritz nu este la fel de usor de manipulat, ca si unii procurori.

Revenind la proces, vreau sa precizez ca nu am primit nicio citatie, niciodata, ca ma prezentam la proces, fara discutie, pentru ca eu respect justitia. Justitia facuta cu profesionalism si fara patima. De opt luni locuiesc la o adresa noua, pe Calea Urseni, poate am fost citat in alta parte, nu stiu… Tocmai de aceea, vreau sa-i anunt pe jandarmi sau politisti, cei care trebuie sa puna in aplicare mandatul de aducere, sa nu mai vina dupa mine, ca o sa ma prezint singur la instanta. Stiu unde este Tribunalul Timis”, ne-a declarat Ionut Nasleu.

Acesta se intreaba retoric de ce respectivul jurnalist are acces la seful DIICOT Timisoara, Alex Florenta, la orice ora, cum s-a intamplat si in urma cu cateva zile, cand i-a facut o vizita de curtoazie procurorului care conduce lupta antimafia din Banat, si ce dezvaluri de prin dosare mai urmeaza… (V.E.)

Leave a Reply