Timisoara, tot mai asaltata de migranti! In ultimele zile, politistii locali au depistat peste 100 de persoane din Afganistan, Pakistan si Siria aciuate prin cladiri parasite

Politistii locali din cadrul Biroului Ordine Publica si Interventie Rapida au continuat, in aceste zile, serviciul de patrulare in zona Bdul Republicii – Gara de Nord – Bdul T. Vladimirescu – Spl N. Titulescu, avand in atentie problemele sesizate de cetateni cum sunt prezenta migrantilor, a oamenilor strazii si a altor persoane care sunt predispuse la comiterea de fapte de natura sa creeze disconfort si nesiguranta in zona.


In timpul patrularilor de aseara, politistii locali au observat pe Splaiul T. Vladimirescu, pe terenul de sport situat vizavi de Biserica Crestina Baptista Behtel, un numar de aproximativ 40 de persoane provenind din tari precum Pakistan, Afganistan si Siria.

Acestia serveau o masa calda si ceai, oferite de enoriasii bisericii mentionate. Cat despre distantare sociala sau alte masuri pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus, nici vorba!

Prin urmare, acestora din urma li s-au adus la cunostinta problemele cauzate de migranti, precum si faptul ca adunarile publice care presupun numar mare de persoane sunt interzise in aceasta perioada.

Tot in urma verificarilor din zona Garii de Nord, politistii locali au depistat si doua persoane de origine afgana, care nu detineau documente asupra lor si au declarat ca au trecut fraudulos frontiera de stat a Romaniei, motiv pentru care, dupa ce au fost verificate de un echipaj al Ambulantei solicitat la fata locului, au fost predate unui echipaj al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis.

Politistii locali au continuat verificarile in perimetrul Garii, pe peron si in fata locatiei, aplicand un numar de 9 sanctiuni contraventionale pentru incalcarea normelor de convietuire sociala, conform Legii 61/1991 republicata, si conform Legii 55/2020.

Un cetatean a mai sesizat ca pe Bdul N. Titulescu, la etajele 4 si 5 al imobilului cu numarul 10, se afla 4 persoane care si-au amenajat locuri de dormit in bloc, fac mizerie, consuma alcool, spre indignarea cetatenilor care locuiesc acolo.

Politistii locali au constatat ca persoanele in cauza sunt oameni fara adapost, care provin din Botosani, fiind sanctionati si preluati din zona respectiva.

Politistii locali vor continua verificarile in zona, cu prioritate, cu scopul combaterii faptelor de natura contraventionala si pentru prevenirea producerii altor fapte de incalcare a legislatiei in vigoare. In cazul in care timisorenii vor sa sesizeze cazuri de acest gen pot apela la 0256.968 sau 0256.246.112 si un echipaj al Politiei Locale va fi directionat imediat, pentru luarea masurilor legale. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

Leave a Reply