BITCOIN pare de neoprit! Maxim istoric de 60.000 de dolari stabilit de cea mai tranzactionata criptomoneda

Bitcoin a trecut sambata de 60.000 de dolari, ceea ce inseamna un nou record. Criptomoneda a crescut brusc in acest an, partial datorita acceptarii mai largi ca forma de plata. 


Valoarea de piata a bitcoin a depasit, marti, 1.000 de miliarde de dolari, pe masura ce pretul criptomonedei a crescut, a relatat CNBC, citat de Mediafax.

Este a doua oara cand valoarea de piata a bitcoin depaseste 1 trilion de dolari, prima oara fiind pe 19 februarie. Capitalizarea de piata a bitcoin s-a mentinut la peste 1 trilion de dolari timp de cateva zile.

Moneda digitala a crescut cu peste 80% in acest an si cu 570% in ultimele 12 luni.

Cresterea Bitcoin a fost atribuita mai multor factori, inclusiv participarea investitorilor institutionali mai mari si unor achizitii notabile de la corporatii precum Tesla, Square si Microstrategy.

Duminica, producatorul chinez de aplicatii Meitu a spus ca a cumparat nu numai bitcoin, ci si o alta criptomoneda numita ether. Ether se tranzactiona la 1.836,73 dolari in jurul orei 10,41 a.m. ora Singapore, in crestere cu aproape 7% fata de o zi inainte, potrivit CoinDesk. (R.G.)

Leave a Reply