Teatrul National din Timisoara isi redeschide portile pentru public! “M-am hotarat sa devin prost”, piesa cu substrat pandemic cu care se inaugureaza seria spectacolelor din luna mai 2021

Din nou impreuna in salile de spectacol! Teatrul National din Timisoara se redeschide publicului dupa mai mult de jumatate de an in care, intr-un context epidemiologic dur, intalnirea cu spectatorii a avut loc exclusiv in spatiul virtual, prin transmisiuni in direct ale spectacolelor din repertoriul sau.


Din nou impreuna in salile de spectacol! Teatrul National Timisoara se redeschide publicului dupa mai mult de jumatate de an in care, intr-un context epidemiologic dur, intalnirea cu spectatorii a avut loc exclusiv in spatiul virtual, prin transmisiuni in direct ale spectacolelor din repertoriul sau.

Teatrul National s-a pregatit pentru aceasta intalnire, prin urmare, in egala masura cu bucurie si emotie, anuntam spectacolele lunii mai: 

M-am hotarat sa devin prost, dupa celebrul roman al lui Martin Page deschide publicului Sala Mare a Teatrului National, sambata, 8.05, fiind urmat, duminica, 9.05, de spectacolul Cercurile increderii de Radu Popescu, cu care se deschide Sala 2.

In continuare, vineri, 14.05 tot la Sala 2, Teatrul National va da intalnire cu spectacolul Freak show, un one-man show semnat de Florin Piersic jr. Duminica, 16.05, la Sala Mare, Teatrul National continua cu spectacolul Matusa Julia si Condeierul, dupa Mario Vargas Llosa, fiind urmat, vineri, 21.05, la Sala 2 de spectacolul Povestea acelor oameni care intr-o seara s-au adunat in jurul unei mese, de Radu Iacoban, spectacol prezentat publicului pentru prima data in formula live.

Finalul lunii aduce si prima premiera a anului, un spectacol incarcat de emotia si tensiunea asteptarii, un spectacol pe care Teatrul National l-a pregatit in perioada precedenta: Zorba, dupa celebra poveste a lui Nikos Kazantzakis.

Spectacolul, semnat de regizoarea Mihaela Lichiardopol, traduce in limbaj teatral marea sensibilitate a frumoasei povesti cretane si, totodata, repune in discutie cateva dintre constantele unei lumi care nu s-a schimbat chiar atat de mult pe cat ne-ar placea sa credem: violenta, insingurarea, dar si iubirea ca forta motrice, ca forta vitala si catalizator al sperantei.

Distributia spectacolului ii reuneste pe actorii Ion Rizea, Matei Chioariu, Alina Ilea, Ana Maria Cojocaru, Catalin Ursu, Bogdan Spiridon, Andrei Chifu, Victor Manovici, Iuliana Craescu, Laura Avarvari,  Ana-Maria Pandele Andone, Paula Maria Frunzetti, Luminita Tulgara si Cristian Szekeres.  Echipa de creatie este completata de Emil Bejenaru (decoruri), Gabriela Strugaru Popa (costume), Sebastian Hamburger (muzica si video) si Florian Putere (light design).

Premiera este programata vineri, 28.05, la Sala Mare a Teatrului National, fiind urmata de a doua reprezentatie, sambata, 29.05.

Toate spectacolele programate in luna mai vor incepe la ora 19. Biletele pentru spectacolele Teatrului National pot fi achizitionate on-line incepand de astazi, 28.04.2021, iar Agentia de bilete „Marasesti” (str. Marasesti nr. 2) se va deschide fizic marti, 4.05, revenind la  programul normal de functionare: marti – duminica, intre orele 11- 19. (I.P.)

Leave a Reply