Pompierii militari timiseni, la datorie in minivacanta de Pasti. Au stins 6 incendii si au intervenit la 11 accidente rutiere

COMUNICAT. In minivacanta de Pasti, pompierii militari timiseni au fost solicitati si au intervenit la 271 de interventii si misiuni specifice. In acest sfarsit de saptamana, pompierii au intervenit pentru stingerea a 6 incendii, au acordat primul ajutor medical si au asigurat masurile PSI necesare la 11 accidente rutiere si au asigurat accesul echipajelor de interventie prin deblocarea usilor in 4 cazuri.


Si de aceasta data, cele mai multe interventii au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical, astfel echipajele SMURD asigurand raspunsul la un numar de 172 de solicitari.

Pe langa interventiile zilnice, pompierii din cadrul celor 7 subunitati de interventie, au desfasurat 59 de activitati preventive. Rolul acestor activitati a fost de a constientiza populatia cu privire la masurile de prevenire atat a incendiilor, cat si a raspandirii virusului SARS CoV2.

De asemenea, in Noaptea de Inviere, pompierii au asigurat masurile pentru desfasurarea in conditii de siguranta a slujbelor religioase la bisericile si manastirile unde s-a inregistrat un aflux mare de persoane. Din fericire, slujbele religioase s-au desfasurat in siguranta, neinregistrandu-se situatii de urgenta care sa puna in pericol viata si siguranta participantilor.

In comparatie cu anii trecuti, anul acesta, pe perioada Sarbatorilor Pascale a fost inregistrat un singur incendiu provocat de o lumanare lasata nesupravegheata intr-un apartament de pe Calea Sagului din Timisoara.

Din fericire, incendiul a fost observat la timp, iar interventia rapida a pompierilor a limitat extinderea incendiului, fiind inregistrate doar pagube materiale in apartamentul in care s-a produs incendiul.

Pe aceasta cale, dorim sa le aducem multumiri cetatenilor care au dat dovada de responsabilitate si au respectat masurile de siguranta pe timpul desfasurarii slujbelor religioase, sarbatorind in siguranta acest eveniment important! Va multumim pentru colaborare! (ISU Timis)

 

Leave a Reply