Vrei casa de vacanta in Italia? VEZI lista localitatilor pitoresti unde poti sa-ti cumperi o proprietate imobiliara la pretul de… 1 euro

Italia ofera posibilitatea celor care vor sa se locuiasca in zone pitoresti achizitionarea unor imobile la valoarea de 1 euro sau pornind de la aceasta suma. Este o initiativa menita sa revitalizeze unele zone din Peninsula italica. Una dintre conditiile cerute noilor proprietari este insa sa isi asume renovarea caselor. O multime de orase si sate din Italia dau case la 1 euro, potrivit dcnews.ro.


Lista localitatilor italiene care vand case la un euro:

Biccari

Orasul se afla in sudul Italiei, la 130 de kilometri de Napoli. Sunt disponibile aproximativ 100 de cladiri, dintre care 20 ce pot fi ocupate imediat. Orasul cere o garantie de 3.000 de euro, sold din care va fi efectuata renovarea casei. Cumparatorii au trei ani la dispozitie sa restaureze cladirile.

Bisaccia

Se afla in apropiere de Biccari si dispune de o lista de aproximativ 90 de proprietati care vand case la 1 euro. Toate locuintele la un euro sunt dispuse in centrul orasului, in apropiere una de cealalta. Autoritatile spera ca proprietarii sa vina cu familiile sau prietenii in regiune, astfel va fi o vanzare in masa.

Borgomezzavallee

Situat in munti, in nord-vestul Italiei, la granita cu Elvetia, intre Geneva si Milano. Desi este o locatie linistita, nu toti vor sa locuiasca in zona, ceea ce a dus la abandonarea orasului de locuitorii sai. Borgomezzavallee vinde case la un euro si e dispus chiar sa plateasca cuplurile cu 1.000 euro pentru a stimula cresterea natalitatii. In plus, cei care vor sa isi deschida afaceri in regiune, care sa genereze plata de taxe si impozite, primesc, de asemenea, 2.000 de euro pentru proiect.

Cammarata

Este unul dintre putinele orase care au si titluri internationale, iar casele de aici se dau gratis. Locuitorii isi dau locuintele pe mana celor care par a fi cei mai potriviti cumparatori. Daca acestia din urma nu renoveaza cladirile la timp, orasul revendica locuintele.

Cantiano

Este un sat ce se afla la sud de San Marino, intr-o zona bogata a Italiei. Doua foste ferme situate in imprejurimile rurale s-au vandut deja, dar sunt disponibile cateva cladiri istorice din centrul vechi al satului.

Cinquefrondi

Este o comuna in regiunea Calabria. Michele Conia, primarul comunei, a denumit aceasta campanie ”Operatiunea Frumusete”. Aceasta a declarat ca foarte multi tineri au plecat in marile orase sau chiar in capitala in cautarea joburilor. Nefiind ocupate si din cauza fenomenelor meteo, casele au inceput sa dea semne de instabilitate in ceea ce priveste tencuiala. Cerinta pentru afacerea din Cinquefrondi este ca viitorii proprietari de case sa plateasca o taxa anuala, un fel de polita de asigurare, in valoare de 250 de euro pana la finalizarea lucrarilor de renovare a casei. In schimb, daca nu finalizezi renovarea in trei ani, esti vizat de amenda in valoare de 20.000 de euro.

Castiglione din Sicilia

Situat la poalele Muntilor Etna si in apropierea plajelor coastei de est a Siciliei, Castiglione din Sicilia pune la bataie aproximativ 900 de case abandonate, destinate tinerilor, in principal, pentru a aduce o noua generatie in zona.

Oficialii spera ca sute de case sa fie vandute cat mai rapid, deoarece aproximativ jumatate din ele se afla intr-o stare de degradare avansata. Cele care se afla intr-o stare mai buna vor fi vandute la preturi putin mai ridicate. In zona mai locuiesc aproximativ 3.000 de oameni in prezent.

Pentru a te muta aici, nu este solicitat avans pentru garantie, insa noii proprietari sunt nevoiti sa achizitioneze o polita de asigurare de la banca, in valoare de 4.000 de euro.

Sambuca

Casele din Sambuca, unul dintre cele mai frumoase domenii italienesti, datorita peisajelor sale, au atras interesul global. In urma cu doi ani, 16 astfel de proprietati au fost scoase la licitatie, iar anul acesta toate au fost vandute.

Vestea a ajuns pana la Hollywood, unde actrita americana Lorraine Bracco a cumparat o astfel de casa si refacut-o, astfel incat sa ajute la filmarile productiei My Big Italian Adventure.

Orasul pune la dispozitie alte 15 astfel locuinte.

Troina

Orasul istoric din Sicilia a cunoscut un exod al locuitorilor in ultimele decenii, iar casele au fost abandonate.

Consiliul orasului ofera inclusiv bani pentru renovare pentru noi proprietari. Sumele pot ajunge si la 15.000 de euro, daca noii locatari isi asuma refacerea completa a casei.

Autoritatile locale au asigurat ca serviciile imobiliare, prin care noii locatari pot intra in posesia locuintelor, sunt in mai multe limbi, aceasta pentru a antrena interesul international pentru regiune,.

Castropignano

Cei interesati trebuie sa prezinte proiectul de renovare autoritatilor, sa inceapa lucrarile in maximum doua luni de la data aprobarii proiectului si sa depoziteze si o garantie de 2.000 de euro, prin care autoritatile au siguranta ca noul locatar nu renunta la achizitie.

Garantia se va afla in conturile municipalitatii timp de 3 ani de la data incasarii.

Carrera Ligure

Este un sat de munte, fara prea multi vecini sau cai de acces. Se afla in mijlocul Muntilor Apenini, la aproximativ 50 de kilometri de Genova.

Casele vandute nu necesita renovare, iar noii cumparatori se pot muta imediat in ele, contra-cost, bineinteles. Pretul de la care pornesc casele este de 10.000 de euro, aceasta fiind suma finala a unei investitii intr-o casa la un euro.

Gangi

Se afla in apropierea Palermo, Sicilia, si vinde case la un euro inca din 2011. Gangi promite o viata linistita noilor sai locuitori.

Latronico

Se afla in sudul indepartat al Italiei, la 200 de kilometri de Napoli si la 50 de kilometri de mare. Are o multime de case de vanzare, pornind de la zero euro la 80.000 de euro. Primaria ofera turistilor posibilitatea de a cumpara/ inchiria o casa, avand la dispozitie toate informatiile necesare.

Pe de alta parte, ofera cetatenilor sansa de a-si face cunoscute locuintele de care dispun, folosindu-se de toate modalitatile de comunicare.

Laurenzana

Nu impune nicio conditie noilor cumparatori, desi celelalte entitati solicitau garantia unui depozit in euro, prin care noul prorprietar isi asuma renovarea.

Proprietarii vor fi atent monitorizati, insa considera ca banii trebuie investiti direct in proprietate fara sa treaca prin formalitatile bancare. Doritorii pot investi pana la 20.000 de euro in noile locuinte.

Luserna

Satul de munte Luserna este pozitionat in apropierea granitei dintre Franta si Italia si are o populatie de 300 de rezidenti.

Oficialii Luserna ofera patru case nemobilate timp de patru ani cuplurilor cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani.

Mussomeli

Sat medieval, din Abruzzo, se afla la maximum doua ore de Roma. O familie de francezi a reusit sa negocieze o locuinta in zona, fara prea multe complicatii. Si un britanic, consultant in digital, a achizitionat o astfel de casa si a recomandat si altora sa faca acelasi lucru.

Santo Stefano di Sessanio

Autoritatile se adreseaza oamenilor de pana in 40 de ani, care pot munci si isi pot deschide o afacere, astfel ajutand la situatia financiara a orasului. In plus, oamenii ar trebui sa stea prin zona in jur de cinci ani.

Consiliul municipal din Santo Stefano va plati rezidentilor care aspira o taxa lunara timp de trei ani, pana la maximum 8.000 de euro pe an, impreuna cu o investitie de pana la 20.000 de euro pentru a incepe o afacere.

Oferta este, totusi, limitata in timp si trebuie sa aplicati pana la 15 noiembrie.

Teora

In sudul Italiei, in apropiere de coasta Amalfi. Teora vine cu oferte de case pentru inchiriat, axandu-se pe familii cu copii, care sa aduca un nou suflu regiunii. Programul contine o lista cu 100 de case, avand o chirie de 200 de euro pe luna. Daca ai cel putin un copil, orasul scade din chirie si incaseaza doar 150 de euro.

Schema de recrutare a inceput pe 24 februarie si se va incheia la 31 iulie.

Taranto

La inceputul lui 2020, Taranto a castigat suficienta publicitate din SUA pana in Australia, fiind primul oras ”serios” care a adoptat masura vanzarii caselor la un euro. (E.T.)

sursa: dcnews.ro

Leave a Reply