Concedieri la Primaria Timisoara! Dominic Fritz a prezentat noua organigrama a primariei, mai supla cu 80 de posturi

Noua organigrama a Primariei Timisoara prezentata, astazi, de edilul sef al orasului, Dominic Fritz, a creat panica in cladirea administratiei locale, in conditiile in care nu mai putin de 80 de posturi, din care 10 de conducere, vor fi desfiintate. Cine va pleca, din cei putin peste 550 de angajati, este intrebarea la care se va raspunde in saptamanile ce urmeaza.


Ca noutate, Timisoara incepe sa-si consolideze aura regala, prin infiintarea functiei de gradinar-sef, iar misiunea sociala a primarului se va resimti si in ultimul bloc al orasului, prin intermediul a 9 manageri de cartiere.

Din cele 27 de directii, compartimente si birouri vor mai ramane doar 17, serviciul de Resurse Umane va fi complet reorganizat, 64 de posturi vor fi rezervate tinerilor care vin de pe bancile facultatilor sau au un an de experienta, totodata, fiind infiintate cateva structuri noi, precum Directia Calitatea Vietii sau Serviciul de Cultura si Turism. Municipalitatea va mai avea, in premiera, un Serviciu pentru Protectia Mediului si un Compartiment pentru Protectia Animalelor.

Intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, primarul Dominic Fritz explica de ce a fost necsara aceasta modelare a organigramei Primariei Timisoara:

“Astazi am pus inca o caramida la constructia unei noi primarii care sa lucreze pentru timisoreni si sa raspunda nevoilor si ambitiilor orasului.

Pentru a transforma in realitate directiile strategice pentru Timisoara aveam nevoie de un cadru organizatoric adecvat, mai suplu, si de resurse umane cu atribuţii concrete si clare, la noi cerinte si standarde profesionale. Noua organigrama va fi supusa, marti, votului Consiliului Local.

Reorganizam intreg aparatul, pe baza unui management modern, astfel incat sa ajungem sa furnizam, cu promptitudine, servicii de calitate timisorenilor pe care le asteapta si cat mai aproape de locul in care traiesc sau muncesc.

Infiintam posturile de manageri de cartier si de gradinar sef. Deschidem primaria catre profesionisti la inceput de drum, cu initiativa si inovatori. Alocam mai multe resurse pentru relatia cu cetatenii pentru care cream doua directii speciale, de Relatii Comunitare si de Calitate a vietii. Misiunea va fi ca administratia sa sustina rezolvarea tuturor problemelor timisorenilor care intra in relatia cu primaria, prin informare si prin consiliere.

80 de posturi, unele oricum vacante, vor fi desfiintate, din care 10 de conducere. In acelasi timp, nu am dorit o vanatoare de vrajitoare. Administratia Timisoarei are nevoie de fiecare om, daca este dedicat misiunii de servire a interesului locuitorilor.

Ofer personalului o sansa unica de a demonstra ca stiu, ca pot, ca vor sa serveasca, cu adevarat, orasul. Sper sa valorifice aceasta sansa si sa fie mandri de munca lor si de poziţia lor in cadrul institutiei.

Consider, in modul cel mai sincer, ca noi, cei care ramanem, putem sa fim o echipa care isi respecta misiunea publica. Da, avem multe de reparat, dar putem demonstra impreuna ca administraţia publica inseamna mai mult decat un dosar cu sina”. (Mara Ion)

Leave a Reply