Inca un drum judetean din Timis, reabilitat de CJT cu aproape 8 milioane de lei. Localitatea Tomnatic, “racordata” la DN6

Drumul judetean 692B, cuprins intre intersectia cu DN6 si limita sud-estica a intravilanului localitatii Tomnatic, spre localitatea Nerau, comuna Teremia Mare, a fost reabilitat. Investitia apartine Consiliului Judetean Timis si a presupus ranforsarea a 4.2 km, inaugurarea fiind facuta astazi in prezenta presedintelui CJ, Alin Nica.


Printre principalele avantaje vizate de investitie se numara imbunatatirea circulatiei rutiere, atragerea de noi investitori, stimularea activitatii economice, stoparea migrarii populatiei active, cat si reducerea poluarii.

„Investitia este importanta si in contextul centrului de legume si fructe pe care Consiliul Judetean il construieste in Tomnatic. Masinile de mare tonaj care vor transporta marfa nu vor avea dificultati privind legatura cu DN6, mai ales ca acolo am realizat si un sens giratoriu foarte important pentru siguranta rutiera. Vom continua sa ne axam pe astfel de lucrari, interconectate, pentru a maximiza impactul pozitiv al diferitelor obiective de investitii ale Consiliului”, a declarat presedintele CJ Timis, Alin Nica.

Dintre lucrarile realizate in cadrul acestui proiect mentionam aducerea platformei drumului la parametrii tehnici corespunzatori clasei tehnice, de 8 metri liniari (cu tot cu acostamente si benzi de incadrare), modernizarea platformelor de parcare existente, decolmatarea santurilor de pamant si a podetelor de acces la proprietatile existente, amenajarea drumurilor laterale, amenajarea a doua statii de autobuz in intravilanul localitatii Tomnatic, cat si realizarea unei structuri rutiere noi pe ultimii 500 metri liniari ai drumului judetean.

De asemenea, a fost reamenajata trecerea la nivel cu calea ferata, prin montarea de dale elastice si indicatoare rutiere, iar la intersectia cu DN6 a fost construit un sens giratoriu.

Valoarea totala a investitiei se ridica la peste 7.8 milioane lei, lucrarile fiind realizate de asocierea PORR Construct si proiectantul Eurocerad International. (Consiliul Judetean Timis)

Leave a Reply