Judecatorul Cristi Danilet a dezvaluit ca printre consumatorii de droguri se regasesc si persoane de rang inalt. “Sunt doctori care nu intra in sala de operatie fara sa nu consume cannabis!”

Judecatorul Cristi Danilet, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a dezvaluit ca printre consumatorii de droguri se regasesc si persoane de rang “mai inalt” din judetul Cluj precum IT-isti sau chiar doctori, inainte de a intra in sala de operatie.


Magistratul a precizat ca nu consumul este incriminat in legislatia din Romania, ci detinerea in vederea consumului propriu, relateaza servuscluj.ro.

Sunt intelectuali, multi IT-sti care consuma cannabis si sunt doctori care nu intra in sala de operatie fara sa nu consume cannabis. N-as vrea sa dau nume, sunt din judetul Cluj. Stiu de la colegi de ai lor care s-au plans. Eu trebuie sa-mi fac datoria, sa ii avertizez pe toti.

Exista o legislatie, dar oamenii poate ca nu o cunosc. Sunt unii care invoca “stii, dom’le, dar legea asta nu e in regula. Ca voi, magistratii, aplicati legea fara sa ganditi, ca uite sunt alte state precum SUA sau stiu eu, Olanda sau Portugalia unde s-a legalizat consumul de substante”. Eu le raspund simplu: mergeti acolo si consumati! Cat timp sunteti pe teritoriul nostru trebuie sa respectati legislatia din Romania!

Indiferent ca esti doctor, profesor sau IT-ist sau boschetar, daca pot sa folosesc denumirea asta, fara o anumita conotatie, este interzis sa detii asupra ta droguri. A, ca ai consumat sau ti s-a facut rau, ai ajuns la spital, iar medicii cand ti-au facut analize au constatat ca tu esti consumator, noi nu intervenim. Deci nu consumul este incriminat in legislatia din Romania, ci detinerea in vederea consumului propriu.

Dar daca este vanzare, daruire, transport sau depozitare, deja intri la trafic, iar pedepsele sunt duble. Deci grja mare in ce anturaje ne invartim”, a explicat Cristi Danilet in emisiunea Servus, Cluj!.

Cristi Danilet a povestit pe scurt un caz mai putin obisnuit, al unui medic stomatolog din zona Dej-Gherla, acolo unde a functionat o retea puternica de distribuitori de etnobotanice. Acesta a consumat astfel de substante “mai ieftine decat cannabis-ul, cam la jumatate de pret, dar de cateva ori mai puternice care provoaca anumite simptome”, dupa spusele judecatorului.

“Era aproape distrus cand s-a prezentat in fata mea. Mi-a spus ca se simte ca si cum ar fi avut creierul prajit. Asta era expresia pe care a folosit-o. A spus ca nu isi aduce aminte nimic din ce a facut in ultimele 6 luni. Pur si simplu i s-a ras o parte din memorie”, a dezvaluit magistratul. (V.E.)

Sursa: comisarul.ro

Leave a Reply