Atac devastator la primarul Dominic Fritz si la alti “capi” din administratia Timisoarei din partea conducerii HORETIM! “Timisorenii au ales sa riste viitorul lor cu un minuscul necunoscut”

Patronii de hoteluri si restaurante din Timisoara au lansat un atac devastator la adresa primarului orasului, Dominic Fritz, dar si la adresa altor “capi” din administratia locala. Supararea membrilor HORETIM a fost declansata de decizia actualei conduceri a orasului de a majora taxele si impozitele, impovarandu-i si mai mult pe agentii economici din industria ospitalitatii, dupa pagubele din perioada pandemiei.


Scrisoarea deschisa este semnata de Corina Macri, presedinta HORETIM, care, saptamana trecuta, intr-o sedinta a Consiliului Local, a incercat, in zadar, sa-i convinga pe edilii orasului sa renunte la hotararea de a majora texele si impozitele.

Prezentam integral continutul devastator al scrisorii deschise:

“De patru ani ne luptam cu o administratie incapabila si depasita de realitatea economica a sofisticatului oras, TIMISOARA!

Domnule primar Dominic Fritz, v-am sustinut cu toata puterea si forta increderii intr-un viitor curat si autentic.
Dezamagirea este crunta si ne obliga sa ne intrebam cat de mult am fost pacaliti? Mi s-a spus ca trebuie sa asteptam 3 ani sa recalibram aceasta greseala fatala. Nu pot sa cred ca am fost atat de rau pacaliti.

Este foarte adevarat ca l-am invins pe bietul domn primar Robu, nicidecum ca ati castigat alegerile unei comunitati disperate, dar am fost convinsi ca veti intelege ca este unica sansa pentru toti de a merge mai departe, timisoreni si exponenti ai unei frustrari inimaginabile, asumandu-va o responsabilitate istorica.

Domnule Dominic Fritz, nu USR ul a castigat Timisoara, ci timisorenii au ales sa riste viitorul lor cu un minuscul necunoscut, caruia i s-au dat mii de credite in alb si astfel au fost sanctionate fostele administratii, dupa mai bine de 30 de ani de debusolare!

Vorbesc in numele tuturor antreprenorilor romani care vor sa investeasca si sa dezvolte afaceri de succes in comunitatea locala in care traiesc.
Suntem multi si reali, din pacate autoritatile ne ignora si ne blocheaza cu fiecare ocazie. Timisoara se subordoneaza corporatiilor multinationale, sfidand si acum, in al 13-lea ceas, initiativa privata locala. Asa nu putem evolua, ci doar ne raportam la cifre si statistici, din ce punct al relativitatii va convine! Situatia urbei noastre este in cadere libera si tinde spre autodistrugere.

Am participat miercuri, 08.09.2021, la dezbaterea publica privind impozitele si taxele locale ale municipiului Timisoara, in numele organizatiei patronale pe care o reprezint, HORETIM, in numele confederatiei CNIPMMR, al caror reprezentant suntem in Timis. Ca urmare, vorbim in numele tuturor IMM-urilor din Timis, a tuturor acelor antreprenori care sustin economia locala timiseana.

De 4 ani facem acelasi apel la normalitate si la sustinerea economiei locale. Anul trecut, am discutat cu noul primar, Dominic Fritz, si acelasi vesnic director executiv, Adrian Bodo, care nu stie cum sa adune mai multi bani la bugetul primariei, prin coplesirea financiara a intiativei private. De patru ani incercam sa explicam ca Primaria Timisoara are un management financiar mai mult decat defectuos, dar nu avem un partener de dialog care sa ne justifice in mod transparent bugetul de venituri si cheltuieli al comunitatii in care traim. Aceeasi primarie care nu poate exista fara munca si bunavointa noastra, a platitorilor de impozite si taxe locale. Anul trecut, onorabil Domn primar, ne-ati explicat ca ati mostenit un buget vulnerabil si ati facut apel la intelegerea noastra, cu promisiunea ca de anul viitor (2021) se vor corecta aceste aberatii.

Mentionez, Timisoara este orasul cu cele mai mari impozite si taxe locale din Romania. Toate acestea se intampla doar pentru ca nu avem coloana verticala si ne ascundem dupa fiecare interes material minor, in detrimentul unei regiuni candva de “frunce”. De multi ani, fara numar, fiecare consilier local este impulsionat sau motivat prostituant de ieftin, doar pentru a sustine decaderea si distrugerea minunatei noastre urbe.

Intelegem sa platim impozite si taxe luxuriante intr-un oras premium si exclusivist, pe masura costurilor. Ca in Viena, reperul timisorean de lifestyle, am accepta sa platim aceste impozite exagerate, daca am beneficia de servicii pe masura.

In realitate stiti cum e Timisoara? Murdara, toxica, corupta, snoaba si exploatata.

Am incercat disperat la aceasta dezbatere, in care voturile sunt numarate dinainte si sfidarea comunitatii este mai mult decat vulgara, sa explic care este pericolul unor taxe nejustificate.

Stupoare, stiti cum a raspuns city managerul acestui oras atat de sofisticat??? “Ca este dovedita evaziunea din domeniul horeca, de la Banca Mondiala citire, ca ne-am trezit acum, din cauza pandemiei sa ne milogim si nu ne mai ajung ajutoarele primite!”
Noroc cu inregistrarea dezbaterii pentru confirmarea acestor afirmatii! Oare Banca Mondiala nu i-a furnizat domnului city manager si statistici despre coruptia din sistemul bugetar din Romania???

Domnule Creiveanu, daca nu ati aflat pana acum, va explicam noi, cei implicati direct. Sectorul turistic este singurul restrictionat de statul roman din 14.03.2020 si este normal, ca orice stat care traieste din impozite si taxe, sa compenseze aceasta decizie unilaterala. Asa s-a intamplat in toata UE, la care ne raportam , doar in Romania NU. Totul s-a redus la nivel de promisiuni, fara finalitate practica. Iar Timisoara, ca un oras de exceptie, a fost inchis 6 luni, tot din cauza managementului labil si fara solutii. Unic in Romania!

Cum va permiteti sa jigniti si sa evaluati un sector de activitate, total lipsit de profesionalism, ca orice duduie din piata? Stiti ca Timisoara va fi capitala a culturii europene in 2023 si ca nicio cultura nu este apreciata, daca nu are si o ospitalitate pe masura? Dar pe dumneavoastra nu va intereseaza, nu sunteti de al locului, banui ca nici pe primar sau viceprimar nu ii afecteaza, din moment ce v-au delegat sa emiteti asemenea aberatii si jigniri, iar Viceprimarul astepta pe hol zambitor, rezultatul discursului dumneavoastra defaimator, la nefericita dezbatere.

Punct si de la capat!!! Din cauza unor oameni tampi si rau intentionati, Timisoara este singurul mare oras din Romania care nu are un hotel de cinci stele, care nu are si nici nu stimuleaza productia si afacerile locale, favorizand doar multinationalele care nu platesc impozite pe venit la bugetul local.

Despre ce vorbim, Domnilor Dominic Fritz si Matei Creiveanu? Daca acestui domn, ilustru necunoscut, Matei Creiveanu, i-as fi dat circumstante atenuante pentru ca nu stie care este atitudinea si comportamentul unui administrator al orasului, este arogant si ignorant, ca orice individ neinformat si fara experienta, dumneavoastra, domnule Dominic Fritz, am crezut ca sunteti primarul meu si al tuturor timisorenilor care incearca sa salveze Timisoara.

Am discutat serios si argumentat anul trecut, cu amendamentul ca ne vom intalni anul acesta pentru masuri reale si credibile. Ce ati inteles prin aceste masuri??? Majorarea si a celorlalte impozite, maxim posibil! Total gresit!! Ne sfidati cu un numar de voturi majoritare in Consiliul Local, dar nu uitati, sunteti atat de trecatori in aroganta pe care o abordati!

Cum am trecut 30 de ani, vom mai trece inca trei si sper sa invatam cu totii ca trebuie sa alegem oamenii care ne reprezinta, nu sa ii sanctionam pe cei vinovati. Volens, nolens, Timisoara se va dezvolta organic, noi nu vom muri, chiar daca afacerile noastre sunt grav afectate de decizii irationale. Dar cei care ne acuza atat de grav, cu conotatii penale, suntem convinsi ca vor disparea din orizontul administrativ cat de curand si vom reusi sa sustinem Timisoara timisorenilor!

Timisoara s-a dovedit ca nu are legatura cu administratia Fritz, din pacate! Nu ne subestimati, am declansat o revolutie, chiar nu mai conteaza o grupare politica fara doctrina si respect fata de votantii sai!” (I.P.)

Leave a Reply