Doi politisti de la Serviciul Permise si Inmatriculari Timisoara, reintegrati in munca de vicepresedinta Tribunalului Timis. VEZI paralela facuta de avocatul apararii cu cazul procuroarei Laura Codruta Kovesi

Tribunalul Timis a decis, la termenul de azi, sa admita plangerea formulata de inculpatii Mate Zoltan (foto) si Emilia Beleag, ambii trimisi in judecata in dosarul de coruptie de la Serviciul Permise si Inmatriculari Timisoara, si sa le permita sa-si exercite profesia pana la solutionarea definitiva a cauzei.


“Desfiinteaze in parte ordonanta atacata (Ordonanta din data de 05.10.2021, emisa in dosarul 774/P/2020 al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis n.n.), in sensul inlaturarii interdictiei prevazute de art. 215 alin. 1, lit. e, Cod.pr.pen, respectiv de a nu exercita profesia, meseria sau a nu desfasura activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventive pronuntata in Camera de Consiliu de judecatoarea Adriana Stoicescu.

Potrivit avocatului partilor, Florin Kovacs, vicepresedinta Tribunalului Timis a admis cererea politistilor, dupa ce, procedural, cazul lor a fost comparat cu cel al fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi.

“Am folosit ca argument jurisprudenta Inaltei Curti in cauza Kovesi, sustinand ca, desi este inculpata pentru o mita de 53.000 de euro – constand in costul transportui aerian cu Popa, adus din Indonezia -, i-a fost ridicat controlul judiciar si i s-a permis sa candideze ca procuror general european.

Daca doamnei Kovesi i s-a permis sa-si exercite profesia, chiar acum fiind inculpata pentru fapte de coruptie, calitate data de SIIJ, si cei doi politisti pot sa-si exercite profesia fara a impieta asupra justitiei si a bunului mers al dosarului”, ne-a declarat Florin Kovacs.

Decizia de astazie este definitiva, cei doi politisti urmand sa se prezinte la serviciu. (G.I.)

2 thoughts on “Doi politisti de la Serviciul Permise si Inmatriculari Timisoara, reintegrati in munca de vicepresedinta Tribunalului Timis. VEZI paralela facuta de avocatul apararii cu cazul procuroarei Laura Codruta Kovesi

  1. Corect! Dacă cei doi ghinioniști au putut să sugă ștrimflii șefilor și să mulgă bani de pe firmele de înmatriculări atâta timp fără să îi deranjeze nimeni, de ce să nu poată să lucreze în continuare ? Chiar așa! Dacă li s-au probat câteva acte materiale de corupție nu înseamnă că nu-și pot face treaba la serviciu. Plus că sunt mulți libidinoși care au șpăgat toată cariera lor și au supt ștrimflii toată viața și sunt bine merci în pensie.

  2. Da acum supt directa coordonare si supraveghere a papardelei de la comanda si a li coleșe nepotu pot munci linistiti

Leave a Reply