Jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara, misiune cu grad de risc ridicat la meciul de fotbal UTA Arad – Dinamo

Duminica, 13 februarie a.c., incepand cu orele 17, pe Arena “ Francisc von Neuman”, din municipiul Arad, va avea loc partida de fotbal dintre echipele AFC UTA Arad si FC Dinamo Bucuresti, in cadrul Ligii I. Pentru desfasurarea in conditii de ordine si siguranta publica a acestui eveniment sportiv,  jandarmii Gruparii Mobile Timisoara, alaturi de celelalte institutii cu atributii in domeniu, vor lua masuri pentru deplasarea in conditii de siguranta a suporterilor la si de la stadion, precum si pentru asigurarea unui climat de siguranta pe parcursul competitiei, aflandu-se in imediata apropiere a arenei sportive.


Spectatorii vor avea acces pe stadion incepand cu orele 15, pe baza biletelor puse la dispozitie de organizator si a documentelor de acces care confirma respectarea regulilor sanitare si epidemiologice.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, cu modificarile si completarile ulterioare, intrarea in stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor si protectia arbitrilor, indrumarea si supravegherea publicului in stadion se realizeaza de catre agenti ai societatii de paza si protectie, contractata de organizator.

Conform prevederilor art. 14 din actul normativ mentionat, anterior permiterii accesului in incinta arenei sportive, participantii la acest eveniment vor fi supusi unui control corporal preventiv, efectuat de catre firma de securitate contractata de organizator, cu scopul evitarii introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune in pericol siguranta spectatorilor.

Recomandam suporterilor sa nu se implice in incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii si linistii publice, delimitandu-se de orice forma de violenta verbala sau fizica ce ar putea conduce la manifestari violente.

Spectatorii nu au voie sa introduca in stadion bauturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune in pericol securitatea participantilor la aceasta competitie sportiva. Este interzisa afisarea de inscriptii care incita la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta. Pentru a evita producerea unor incidente, recomandam suporterilor sa evite deplasarea in grupuri mari la sau de la arena sportiva.

Va multumim tuturor pentru intelegerea manifestata fata de masurile de siguranta luate pentru desfasurarea acestui eveniment sportiv! (Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara – Compartimentul Informare, relatii publice si cu publicul)

Sursa foto: GSP.ro

Leave a Reply