Politistii de frontiera de la Vama Siret au retinut mai multi infractori periculosi care incercau sa paraseasca Ucraina, tara in care stateau ascunsi de Interpol

De la izbucnirea razboiului din Ucraina si pana in prezent, tot mai multi infractori periculosi care se ascundeau in tara vecina au incercat sa intre in Romania, mizand pe faptul ca la vama controalele se vor face mult mai superficial.


Totusi, politistii de frontiera din Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-au dovedit vigilenti si au retinut mai multe persoane date in urmarire de Interpol pentru tot felul de faradelegi.

Astfel, o femeie din zona Ceceniei (Rusia) a fost oprita la Vama Siret, deoarece pe numele ei Interpol Moscova a emis un mandat international de arestare pentru participare la grupare armata ilegala. Aceasta a fost introdusa in Arestul IPJ Suceava, iar autoritatile asteapta documentele din partea Interpolului pentru a stabili daca o extradeaza sau o elibereaza.

Recent, alti doi indivizi cautati de Interpol au fost prinsi in Vama Siret dupa ce au parasit Ucraina, loc in care se ascundeau de autoritatile judiciare din tarile lor natale.

Marocanul Elmamoun Abourachid (48 de ani) a fost prins in Vama Siret la inceputul acestei luni. La data de 4 februarie 2022, Interpol Maros l-a dat in urmarire internationala pentru comiterea infractiunilor de trafic de stupefiante, trafic de persoane, viol si inselaciune.

Saptamana trecuta, Andrei Skripii a fost prins si el in Vama Siret. La data de 2 august 2021, Interpol Moscova Rusia l-a dat in urmarire internationala in baza mandatului de arestare emis de Tribunalul districtual Leninskiy – Ufa (Rusia), la data de 6 octombrie 2020. Skripii este cercetat pentru frauda la scara larga.

De-a lungul timpului, tot felul de infractori si-a gasit refugiu in Ucraina, bazandu-se faptul ca tara vecina nu trateaza cu maxima seriozitate tratatele de extradare, coruptia fiind in floare in statul aflat in razboi cu Rusia. (V.E.)

Leave a Reply