Un pacient si un medic de la spitalul Casa Austria din Timisoara, afectati de un incendiu care a izbucnit in timpul unei interventii chirurgicale

Un pacient si medicul care il opera au luat foc si au suferit arsuri, chiar in sala de operatie, in timpul unei interventii chirurgicale efectuate intr-un spital din Timisoara. Totul s-a intamplat, ieri, 31 martie 2022, la Casa Austria, un spital aflat in subordinea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara.


Un pacient in varsta de 84 de ani, aflat pe masa de operatie pentru extirparea unei tumori, a suferit arsuri pe 5% din suprafata corpului, in special pe fata. In acel moment, barbatul era intubat. Flacarile l-au afectat si pe medicul chirurg care efectua operatia, acesta suferind rani la maini, insa a reusit sa stinga la timp focul.

Totul ar fi pornit de la un electrocauter, care ar fi facut un scurtcircuit si care ar fi aprins oxigenul primit de pacient prin masca.

Doctorul Gheorghe Noditi, medicul care se afla in sala de operatie in momentul incidentului, a povestit, in direct la Antena 3, ce s-a intamplat.

Nu a fost un incendiu in sala de operatie, ci a fost o flama electrica care a prins campul operator. Interventia s-a facut pentru o formatiune tumorala la un pacient de 84 de ani si datorita actiunii prompte am evitat ca leziunile de arsura care s-au produs, dar care puteau fi mult mai profunde, s-a ales totusi cu arsuri de gradul I-II pe aproximativ 5%.

Si eu m-am ales cu cateva leziuni superficiale la nivelul mainii cu care am indepartat repede campul operator in flacara. Ieri s-a intamplat. Astea sunt surprize care pot sa apara, mai ales la interventiile in care se folosesc electrocauterul, pentru ca exista riscul ca in campul operator sa ajunga oxigen”, a declarat dr. Gheorghe Noditi.

Politistii s-au sesizat din oficiu si efectueaza cercetari. „Cu privire la incidentul din data de 31 martie 2022, care a avut loc la un spital din Timisoara, in care un pacient a suferit arsuri pe corp in timp ce se afla intr-o operatie, azi, 01 aprilie 2022, politistii Sectiei 2 Politie Timisoara s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa si efectueaza cercetari in vederea stabilirii cu exactitate a situatiei de fapt cat si a imprejurarilor care au dus la acest incident”, a transmis IPJ Timis. (V.E.)

Leave a Reply