Mitropolitul Banatului a donat o casa, cu anexe si gradina, unei familii cu 11 copii din localitatea Sacosul Turcesc

Parintele Mitropolit Ioan a predat o casa cumparata in localitatea Sacosul Turcesc, unei familiei cu 11 copii din Cheveresu Mare, la sfarsitul acestei saptamani.


Gospodaria a fost achizitionata prin implicarea directa a Inaltpreasfintiei Sale, sprijinit de fundatia „Filantropia” si de credinciosi cu suflet bun din eparhia noastra.

Familia care primeste aceasta donatie, locuia in Cheveresu Mare, in conditii insalubre, fara a avea utilitati, fiind practic la mila consatenilor, tatal copiilor lucrand cu ziua pentru castigarea existentei.

De acum inainte parintii si copiii lor se vor bucura de o casa trainica, cu anexe si gradina si vor avea, in continuare, sprijinul Centrului eparhial si al parohiei Sacosu Turcesc. De asemenea, copiii au posibilitatea de a frecventa cursurile Scolii gimnaziale din localitate.

Chiriarhul le-a oferit si o icoana a Maicii Domnului, care sa le poarte de grija; de asemenea, au fost aduse si alimente necesare acestei familii nevoiase. Apoi, Parintele Mitropolit le-a oferit actul de donatie. Parintii marturisesc ca prezenta in mijlocul lor a Parintelui Mitropolit le ofera o nadejde ca nu sunt singuri, si ca vor fi ajutati si pe mai departe, daca acestia isi vor educa copiii, ducandu-i la gradinita si scoala din localitate.

Prin aceasta fapta crestineasca, Parintele Mitropolit Ioan continua seria donatiilor de case catre familiile nevoiase din judetul nostru, inceputa in urma cu aproape sapte ani, fiind un exemplu demn de urmat pentru toti clericii si credinciosii BOR. (I.P.)

Sursa: ziua de vest

Leave a Reply