Scandalul de la sala de jocuri de noroc Champions din Timisoara, transat de Tribunalul Timis! Mai multi bodyguarzi, condamnati pentru „sechestrarea” unui tepar din Bucuresti

Tribunalul Timis a pronuntat, dupa noua amanari succesive, sentinta in dosarul scandalului de la clubul Champions din Timisoara, in urma caruia un taximestrist din Bucuresti a reclamat la DIICOT faptul ca ar fi fost sechestrat si santajat de oamenii liderului interlop Lucian Boncu, care l-au acuzat ca a fraudat aparatele de jocuri de noroc.


Desi victima Badea Dragos Adrian a dezvaluit modul infractional in care a „castigat”, doar la doua cazinouri din Timisoara, suma de 235.000 de lei, acesta a fost luat „in brate” de procurorul DIICOT Mihai Sandor, cel care l-a trimis in judecata si pe Lucian Boncu, si povestea sa a devenit un rechizitoriu in toata regula.

„Din respectiva inregistrare, realizata in interiorul salii de jocuri a localului Champion Games dupa momentul in care persoana vatamata Badea Dragos Adrian sustine ca ar fi fost agresat timp de 5 minute incontinuu, de 3 persoane, in biroul managerului, se observa faptul ca acesta nu prezenta in momentul filmarii nicio leziune la nivelul bratelor, degetelor, al gatului, al fetei sau capului, desi potrivit propriei declaratii in biroul managerului a fost singura data cand a primit o lovitura pe partea laterala a obrazului stang si cel cu tricou alb i-a dat cu piciorul peste degetele mainii stangi.

Mai mult, desi persoana vatamata a aratat ca in timp ce juca veneau pumni intr-una din spate peste cap, ficat si rinichi, din imaginile video depuse la dosar rezulta faptul ca acesta nu a fost agresat in niciun fel in momentul in care explica modul de fraudare a aparatului de joc, intreaga sa stare si atitudine din acel moment nefiind una specifica unei persoane agresate sau traumatizate.

Tot neadevarata este si sustinerea facuta de numitul Badea Dragos Adrian referitor la faptul ca ar fi fost pus sa bage 2000 de lei in aparat, bani pe care astfel i-ar fi pierdut, cat timp din inregistrarea ambientala mai sus mentionata se observa faptul ca aparatul afisa 1000 puncte de credit, in valoare totala de 10 lei”, sunt mentionate minciunile victimei, in motivarea judecatorilor.

Cu toate acestea, Lucian Boncu a fost gasit vinovat de lipsire de libertate in mod ilegal si santaj, fiind condamnat – dupa contopiarea altor pedepse – la 11 ani si o luna de inchisoare si plata unei amenzi penale de 6.000 de lei.

Locotenentul sau, Paul Stefan, a fost condamnat pentru aceleasi infractiuni, fiind trimis in spatele gratiilor – dupa contopirea cu alte pedepse – pentru o perioada de 7 ani. Nicolae Gavrila, soferul lui Boncu, a fost condamnat la 3 ani si trei luni de inchisoare cu executare, in timp ce Ion Pasan, un bodyguar condamnat si in alt dosar, s-a ales cu 3 ani si noua luni de inchisoare cu executare.

Desi Ion Stepanescu, patronul firmei SPI Security, a obtinut la Curtea Constitutionala o decizie care ar fi obligat Tribunalul Timis sa retrimita dosarul la DIICOT, intrucat parchetul antimafia nu avea competenta de a cerceta incidentul de la Champions, judecatorul instantei de fond s-a pronuntat in aceasta speta si l-a condamnat la 2 ani si patru luni de inchisoare cu suspendare, pe un termen de incercare de 3 ani.

Aceeasi pedeapsa a fost aplicata si inculpatilor Gabriel Stoian si Daniel Gyulai. De asemenea, toti inculpatii au fost obligati sa faca o „cheta” si sa-i achite taximestristului tepar din Bucuresti suma de 5.000 de euro, reprezentand valoarea daunelor morale.

Sentinta Tribunalului Timis nu este definitiva si, probabil, va fi atacata atat de inculpati, cat si de procurorii DIICOT. (G.I.)

Leave a Reply