Biserica catolica din Timisoara, salvata de la mistuire de pompierii militari de la ISU Timis. Un incendiu violent a cuprins o anexa din curtea bisericii si ameninta lacasul de cult

Pompierii militari de la ISU Timis au intervenit la timp, azi noapte, in jurul orei 23,50, dupa ce un apel la 112 a anuntat un incendiu la Parohia Catolica de pe strada I. Slavici din Timisoara si au reusit sa salveze lacasul de cult din cartierul Freidorf.


La fata locului s-au deplasat, de urgenta, 21 de pompieri din cadrul celor doua detasamente de pompieri din Timisoara, cu patru autospeciale de stingere, doua autospeciale de lucru si salvare de la inaltime si un echipaj SMURD.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Timis, Elena Megherea, la sosirea pompierilor la locul interventiei, incendiul se manifesta la podul si acoperisul unei anexe din curtea bisericii (pe o suprafata de aproximativ 120 mp) si intr-o incapere din anexa.

„Datorita interventiei prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat in scurt timp, fara a se propaga la imprejurimi. In jurul orei 00:35, incendiul a fost lichidat. Pompierii efectueaza cercetari pentru a identifica cauza care a dus la producerea incendiului”, ne-a transmis Elena Megherea. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply