ISWinT. Studenti din toata lumea vin la Timisoara pentru a participa la traditionalul festival intercultural si educational organizat de Liga AC si UPT

ISWinT (International Student Week in Timisoara), traditionalul festival intercultural si educational organizat de voluntarii din Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare (Liga AC), impreuna cu Universitatea Politehnica din Timisoara, inca din anul 1994, revine dupa doi ani in care s-a desfasurat doar online, cu entuziasmul si motivatia de a realiza o experienta de neuitat pentru toti participantii, studenti cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, de la orice universitate din lume.


Deschiderea oficiala a festivalului, care anul acesta vine cu o tema provocatoare – Reunite. Rebuild. Restart – va avea loc marti, 26 iulie 2022, ora 17, la Casa Tineretului din Timisoara.

Pe parcursul ISWinT-ului, studentii vor lua parte la o serie de workshopuri prin care vor pune in valoare tema acestei editii a festivalului. Prin activitatile de anul acesta organizatorii isi propun sa indrepte atentia catre importanta educatiei prin diverse metode inovative.

Cele 8 workshopuri doresc rezolvarea unor probleme reale de care se lovesc studentii in ziua de azi. Temele abordate urmaresc dezvoltarea personala si efectele post-pandemice, precum viata sanatoasa, manipulare media, agresiune pe internet, voluntariat, teama de a vorbi in public, gestionarea timpului si obiceiuri sanatoase de viata.

In cadrul festivalului vor exista activitati adresate atat studentilor, cat si cetatenilor din publicul din publicul timisorean. Cea mai cunoscuta astfel de activitate este parada, programata in 31 iulie 2022, in cadrul careia participantii, purtand steagurile tarilor de provenienta, vor defila pe strazile orasului de pe Bega, promovand astfel multiculturalitatea si spiritul liber.

Evenimentul promoveaza egalitatea de sanse, studentii fiind cei care contribuie la raspandirea incluziunii sociale: indiferent de cine esti sau de tara din care provii, esti invitat alaturi de noi sa celebrezi diversitatea! Parada se va incheia cu concertul trupei BlackBird care va anima atmosfera in incinta Iulius Town. (I.P.)

Leave a Reply