Un autocar cu turisti din Romania, implicat intr-un grav accident rutier pe o sosea din Bulgaria. Trei romani au decedat, iar alti cinci sunt internati in spital in stare grava

Patru persoane, intre care trei cetateni romani, au murit si alte noua au fost ranite intr-un accident rutier care a avut loc in Bulgaria, la Veliko Tarnovo, a precizat purtatorul de cuvant al MAE, Radu Filip. In autocarul inmatriculat in Romania se aflau 25 de pasageri, 7 cetateni turci si restul romani. Alti cinci pacienti romani care se afla internati in spitalul din Veliko Tarnovo vor fi transferati cu elicoptere Smurd la spitalul Floreasca din Capitala.


Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe a informat ca Ambasada Romaniei la Sofia a fost notificata pe telefonul de urgenta de catre un cetatean roman cu privire la un accident rutier grav produs sambata, in zona Veliko Tarnovo, in care a fost implicat un autocar inmatriculat in Romania, care transporta, potrivit informatiilor actualizate, 26 de pasageri (cetateni romani si cetateni straini).

Reprezentantii misiunii diplomatice au intreprins demersuri, in regim de urgenta, pe langa autoritatile bulgare pentru informatii oficiale suplimentare cu privire la identitatea, cetatenia si starea de sanatate a persoanelor afectate, precum si circumstantele producerii accidentului.

“Am trimis o echipa de evaluare care a ajuns la 10,50 pentru cei 5 pacienti. Am trimis un elicopter a prelua un pacient si se va intoarce pentru a transporta un al doilea ranit. Au fost pregatite si urmeaza sa decoleze alte trei elicoptere din Craiova, Galati si Constanta. Vor prelua cate un ranit roman, pentru a-l aduce pentru tratament sau continuarea evaluarii medicale. Toti vor veni la Spitalul Floreasca, care a fost instiintat si este pregatit sa ii primeasca”, a precizat Arafat, la Digi24.

Romanii au suferit diferite traumatisme, iar unul dintre ei a fost supus unei interventii medicale, la spitalul din Bulgaria.

Potrivit DSU, accidentul s-a produs intre satul Kutsina si Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo). Din cei 25 de pasageri de nationalitate romana si turca, 9 sunt internati intr-o unitate spitaliceasca din Bulgaria. In urma tragicului eveniment, 3 romani au fost declarati decedati. Autocarul se indrepta spre Romania, venind de la Istanbul, scrie presa de la Sofia

„La nivelul Departamentului pentru Situatii de Urgenta s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicala Bucuresti care s-a deplasat in Bulgaria cu o echipa medicala din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti – Floreasca in vederea evaluarii si planificarii unei eventuale preluari si transport de pacienti catre Romania.

Totodata, in functie de evolutia situatiei, alte 3 elicoptere sunt pregatite pentru a fi trimise in Bulgaria, in scopul evacuarii pacientilor romani. De asemenea, consulul Romaniei in Bulgaria se afla la unitatea spitaliceasca unde sunt internati pacientii romani”, transmite DSU.

La acest moment, echipa medicala din Romania evalueaza din punct de vedere medical starea pacientilor, alaturi de echipa medicala bulgara.

Potrivit presei bulgare, autocarul a ratat virajul in apropiere de satul Kutsina si a lovit o masina oprita, inmatriculata in Veliko Tarnovo, care era parcata pe marginea drumului. Pasagerii si soferul acesteia tocmai iesisera din masina si au supravietuit. Autocarul s-a lovit apoi de partea dreapta si de un copac de pe marginea drumului. (I.P.)

Leave a Reply