Politistii au protestat in fata Guvernului! Principalele revendicari: salarii mai mari si plata restantelor banesti din anii precedenti

Sindicalistii din politie si penitenciare au protestat, azi, de la ora 11, in fata Guvernului, apoi s-au deplasat in mars spre sediile partidelor PNL si PSD. Acestia au cerut salarii mai mari, dar si acordarea salariilor restante. La protest au participat reprezentanti ai Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Sindicatului Democratic al Politistilor (SIDEPOL), Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) si Federatiei Politistilor de Penitenciare (FPP).


Protestatarii acuza clasa politica ca, desi exista bani pentru acordarea cel putin a unei transe salariale din cele doua restante, „orgoliul si fuga acerba dupa populism desantat” ii determina pe factorii de decizie din cele doua partide politice sa acorde politistilor, militarilor si politistilor de penitenciare doar „un praf in ochi”, in timp ce salariile altor bugetari sunt, de doi ani, pe grila de salarizare maxima.

Lipsa de interes a liderilor PSD si PNL pentru eliminarea discriminarilor in ceea ce priveste pensiile militare de stat reprezinta, in primul rand, o sfidare la adresa cadrelor militare active si in rezerva si, in al doilea rand, o totala neintelegere de catre politicieni a contextului militar de la granita Romaniei.

Suma de bani acordata politistilor, militarilor si politistilor de penitenciare de catre Guvernul Romaniei nu acopera cresterea preturilor la principalele alimente, inflatia si facturile la energie electrica si la gaze naturale.

Salariul unui politist a devenit neatractiv, fiind egal cu salariul unui muncitor necalificat din constructii, situatie care va conduce la deprofesionalizarea politiei, penitenciarelor si a celorlalte structuri de forta ale statului, iar decontarea acestor masuri dezonorante ale PNL si PSD vor fi suportate tot de cetateanul victima a infractorilor”, sustin sindicalistii.

Reamintim ca, ieri, 16 august 2022, in cea de-a patra zi de la declansarea actiunilor de protest, Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual (FSNPPC) a pichetat sediile Ministerului de Interne si Ministerului Muncii.

Liderii protestatarilor au discutat cu ministrul de Interne Lucian Bode si cu ministrul Muncii, Marius Budai. (G.I.)

 

Leave a Reply