Semnal de alarma! O bucata din Zidul Berlinului zace „pitulata”, printre gunoaie, intr-o curte din Timisoara, in loc sa fie expusa in zona centrala a orasului

Revolutionarul timisorean Corneliu N. Vaida, cunoscut pentru vigilenta sa civica si curajul cu care-si asuma dreptul la opinie critica, atrage atentia ca o bucata simbolica de istorie est-europeana este „sechestrata” in curtea unei institutii publice din Timisoara, printre gunoaie, in loc sa fie pusa in valoare, prin expunerea pe o strada centrala a orasului de unde a pornit revolutia romana.


Este vorba despre o bucata din Zidul Berlinului, al carui demolare, inceputa in decembrie 1989, a insemnat sfarsitul tiraniei comuniste si unificarea celor doua Germanii, care poate fi vazuta doar de catre vizitatorii Memorialului Revolutiei, cateva zeci de persoane in fiecare luna, in conditiile in care locul acestei relicve pretioase din perioada comunismului este, fara indoiala, o piata centrala a municipiului de pe Bega.

  „Bucata asta de zid a fost donata – acu’ zece (10!) anisori de catre primaria Berlinului catre „Memorialul Revolutiei”, carmuit cu dibacie intru cheltuirea finantarilor guvernamentale – pe vremea aia – de Traian Orban, iar carmuitorul urbei era un alt priceput in cheltuirea banului public, pe numele lui Nicolae Robu.

 

Bucata de zid a ajuns in Timisoara prin bunavointa si cheltuiala unui club Rotary timisorean, ca Memorialul Revolutiei stie doar sa ceara – si sa cheltuie, de dat… mai greu.

Traian Orban asta, in marea lui intelepciune s-a gandit pe principiul “votre mur dans notre cour” ca cel mai bun loc de expunere este “à côté” de cladirea pe care o carmuia.

 

…si uite asa se implinesc zece anisori de cand o bucata simbolica de istorie contemporana est-europeana zace pitulata intr-o curte – printre gunoaie, in loc sa fie expusa intr-o zona centrala, cu trafic pietonal, realizandu-se astfel un punct de atractie, mult mai interesant decat ciudateniile cu pretentii de “statui semnificative” de pe pietonalele din zona Libertatii – Unirii.

Ia sa vad, cine il convinge pe actualul carmuitor al Memorialului Revolutiei – alt dibaci cheltuitor de finantari guvernamentale… si nu numai – pe nume Gino Rado sa permita amplasarea bucatii de zid, din fundul curtii sale… mai la vedere? Primaria – receptie!”, atrage atentia Corneliu N. Vaida pe pagina sa de Facebook. (Mara Ion)

Sursa foto: Facebook / Corneliu N. Vaida

Leave a Reply