Acord de cooperare DNA – Biroul de Stat pentru Investigatii din Ucraina! Semnatari, procurorul sef Crin Bologa si directorul Oleksii Sukhachov

In contextul conflictului militar si al situatiei exceptionale in care se gasesc autoritatile judiciare din aceasta tara, DNA a considerat important sa extinda cooperarea si cu Biroul de Stat pentru Investigatii (SBI) din Ucraina, structura specializata in investigarea infractiunilor comise de inaltii functionari.


Astfel, la data de 6 octombrie 2022, cu ocazia vizitei efectuate in Ucraina, procurorul sef al DNA Crin-Nicu Bologa s-a intalnit cu directorul Biroului de Stat pentru Investigatii, Oleksii Sukhachov.

Au fost discutate modalitati concrete de cooperare intre cele doua institutii, mai ales in contextul starii de razboi din tara vecina, si a fost semnat acordul de cooperare care pune bazele unei colaborari mai stranse intre cele doua institutii in domeniul schimbului de informatii si sprijin reciproc in investigarea infractiunilor de natura transfrontaliera.

In anul 2019, DNA a mai semnat un acord de cooperare cu Biroul National de Investigatii (NABU) din Ucraina, care efectueaza investigatii in cauzele de coruptie. (I.P.)

Leave a Reply