Alaiul colindatorilor, cu datini specifice sarbatorilor de iarna, vor aduce pe strazile Timisoarei urari de bine si belsug pentru 2023

Batuta cu dubele, jocul caprei, colinde de fecior, de fata si de gazda: sunt doar cateva dintre datinile ce vor da farmec Alaiului colindatorilor, unul dintre cele mai asteptate evenimente ale fiecarei ierni.


Peste 200 de colindatori din judetul Timis vor aduce pe strazile Timisoarei urari de bine si belsug.

Luni, 19 decembrie 2022, la  ora 12, alaiul se va deplasa in ritmul colindelor de altadata de la sediul Palatului Administrativ din Timisoara catre Piata Victoriei.

In preajma orei 13, participantii la alai vor ajunge cu colindatul in fata Catedralei Mitropolitane, apoi se vor indrepta catre Mitropolia Banatului, unde vor sustine un spectacol de datini.

Din Tara Fagetului vor colinda ”dubasii” din Faget, Pietroasa, Curtea si Margina. Imbracati in straie ca odinioara, incinsi cu tricolor si insufletiti de spiritul Craciunului vor porni colindatul in ritmul ancestral al dubelor, vestind speranta si bucuria.

Ansamblul Voitegeana din Voiteg, Ansamblul ”Junii Timisului”, Fanfara Banater Musikanten din Timisoara, grupuri vocale din Buzias, Fardea, Costeiu, Ansamblul ”Iorgovanu Comlosan”  din Comlosu Mare si Formatia de Tineret a Ansamblului Profesionist Banatul vor umple de culoare si veselie strazile Timisoarei.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Timis si Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis. (I.P.)

Leave a Reply