Medicul infectionist Virgil Musta, acuzat de ANI de conflict de interese. In perioada pandemiei, firma fratelui sau a facut afaceri cu Spitalul “Victor Babes” din Timisoara

O noua problema pentru medicul Virgil Filaret Musta, seful Sectiei Boli Infectioase II din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes” Timisoara, dupa ce, la sfarsitul lunii noiembrie 2022, a fost trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu.


De aceasta data, Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza de conflict de interese administrativ, tot pentru perioada pandemica in care medicul de la Padurea Verde a castigat milioane de euro din testele de coronavirus, efectuate la clinica sa privata.

„La data de 20 iulie 2020, societatea comerciala in cadrul careia persoana evaluata si fratele acesteia detin calitatea de asociat si functia de medic primar, iar sotia persoanei evaluate detine functia de medic specialist, a incheiat un contract de prestari servicii medicale si actele aditionale aferente, cu spitalul in cadrul caruia MUSTA VIRGIL FILARET exercita functia de sef sectie, incalcand astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din acelasi act normativ”, se mentioneaza in comunicatul facut public, azi, de ANI.

In acelasi comunicat, fostul director executiv adjunct in cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Timis, Sabin Lifa, este acuzat tot de conflict de interese administrativ, intrucat l-ar fi favorizat pe fiul sau.

„In perioada exercitarii functiei de director executiv adjunct al DSVSA Timis, a aprobat pentru societatea comerciala in cadrul careia fiul sau era angajat cu contract individual de munca, un numar de 23 de deconturi justificative intocmite de catre acesta, iar societatea comerciala a incasat din deconturi suma de 54.823,86 Lei”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza, cele de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. (G.I.)

Leave a Reply