Presedintele CJ Timis, Alin Nica, acuzat de fals in declaratii si conflict de interese. ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat, miercuri, ca a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre Alin Nica (PNL), presedintele Consiliului Judetean Timis si fost primar al comunei Dudestii Noi, a infractiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, precum si fals in declaratii.


Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre Nica Alin Adrian a infractiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, prevazuta de art. 301 din Codul Penal, intrucat in exercitarea functiei de primar al comunei Dudestii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial in valoare de 132.000 lei unei entitati in cadrul carui Consiliu detinea calitatea de membru si, totodata, a emis pentru aceasta o autorizatie de constructie.

Mai mult, Nica Alin Adrian a incheiat un contract civil in baza caruia a fost remunerat cu suma de 6.900 lei, cu o societate comerciala cu care Primaria Dudestii Noi incheiase 15 contracte prin achizitie directa. Totodata, in calitate de primar a incheiat si un contract de arenda cu o intreprindere individuala, cu care incheiase un contract de arendare, in calitate de persoana fizica”, se arata in comunicatul Agentiei National de Integritate.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre Alin Nica a infractiunii de fals in declaratii, prevazut de art. 326 din Codul Penal, intrucat, „in declaratiile de interese depuse in anii 2021 si 2022 a declarat detinerea unei calitati din care demisionase”.

Totodata, persoana evaluata nu a mentionat in declaratiile de avere depuse in anul 2020, venituri in cuantum de 4.636 lei obtinute in anul 2019 de la o intreprindere individuala.

In replica, presedintele Consiliului Judetean Timis spune ca totul i se trage de la o aprobare data pentru construirea unei biserici ortodoxe in Dudestii Noi

Acuzatia de folosirea a functiei pentru favorizarea unor persoane inseamna ca, din calitatea de primar ortodox, am fost de acord sa se ridice in localitate un lacas de cult ortodox. Desigur ca situatia este absurda, dar inteleg ca ANI trebuie sa isi faca datoria si sa ia in considerare orice reclamatie, chiar si una neintemeiata.

Se pare ca pe unii ii deranjeaza mult faptul ca sustin Biserica deoarece a mai fost reclamata la ANI si calitatea mea de membru in Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe din Dudestii Noi. Inainte sa fiu ales presedinte al Consiliului Judetean Timis, am iesit din Consiliul Parohial, insa in declaratia de interese s-a strecurat o eroare si nu am sters aceasta titulatura.

Am gresit cand am dat copy-paste in document, acesta este falsul in declaratii sesizat la Parchet”, a transmis Alin Nica printr-un comunicat. Acesta acuza „metode demne de Securitatea anilor ’90” si considera ca acuzatiile sunt bazate pe informatii scoase din context si reinterpretate cu scopul unui linsaj mediatic. (G.I.)

Leave a Reply