Farmaciile Sensiblu si Belladonna dispar si sunt inlocuite, treptat, de alte doua branduri. VEZI care este motivul

Brandul de farmacii Sensiblu urmeaza sa dispara, in perioada urmatoare, unitatile fiind inlocuite rand pe rand de Dr. Max. La fel se intampla cu Belladonna, care vor fi inlocuite cu farmacii Beneva.


Este urmarea achizitiilor de catre grupul Penta Investments si Pharma 1 Health Concept, in 2019, a celor doua branduri.

Ambele lanturi au farmacii si in judetul Alba. Numele unora dintre ele a fost deja schimbat (operatiune care a inceput din 2020).

Dr. Max este detinut de grupul Penta Investments, unul controversat in Cehia, unde numele sau a fost legat de un mega-scandal de coruptie cu implicatii in lumea politica si a serviciilor secrete.

De asemenea, Penta Investments Group este actionarul majoritar al Fortuna Entertainment Group, operator ceh de pariuri sportive si jocuri de noroc care detine o cota semnificatica din piata interna.

In 2017 operatorul a preluat in Romania companiile Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots si Slot Arena de la Fortbet Holdings.

Fortuna Entertainment Group este cea mai mare companie care actioneaza in domeniul pariurilor si jocurilor sportive din Europa Centrala si de Est, cu peste 6.200 de angajati.

Grupul de investitii Penta Investments a fost fondat in 1994 de catre Marek Dospiva (din Cehia) si Jaroslav Haščák, Juraj Herko, Martin Kúšik si Jozef Oravkin (din Slovacia) si a fost considerat un exemplu legat de modul in care nomenclatura comunista si din fosta Cehoslovacie a reusit sa se ”adapteze” la economia de piata.

De altfel, ani intregi, Alojz Lorenc, fostul sef al Politiei secrete cehoslovace din vremea comunismului, a detinut o pozitie importanta in companie, amplificand imaginea legaturilor cu trecutul comunist.

Numele Penta a fost mentiunt ca un tribut pentru cei cinci fondatori, potrivit G4Media.ro.

Imaginea Penta Group a fost atinsa si de asanumitul Scandal Gorilla, o afacere de coruptie care a izbucnit in Slovacia in 2012, descrisa pe larg la acea data de Euractiv.

Mai multe informatii care descriau potentiale practici corupte intre politicieni si companii au fost facute publice, desi se pare ca erau cunoscute in mediul politic si al jurnalistilor cu cativa ani inainte.

Si lantul de farmacii Belladonna dispare de pe piata din Romania. Farmaciile Belladonna vor fi inlocuite cu farmacii Beneva.

Lantul de farmacii Beneva a inceput sa inlocuiasca deja unitatile de sub umbrela Belladonna dupa ce in 2019 reteaua de farmacii a fost cumparata de Pharma 1 Health Concept. (I.P.)

Leave a Reply