FLAGRANT. Un politist judiciarist a fost retinut de procurorii DNA, in timp ce primea o spaga de 10.000 de euro

Un politist din Capitala a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie dus la arestare, dupa ce ar fi promis unei persoane, martor in cauza, ca va interveni pentru obtinerea in mod fraudulos a doua permise de conducere.


Procurorii DNA au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui agent de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 21, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta.

Conform procurorilor, marti, inculpatul ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza) suma de 15.000 de euro pentru a-si trafica influenta pe care ar fi pretins ca o are asupra unor functionari publici, insarcinati cu eliberarea permiselor de conducere, promitand ca ii va determina pe acestia sa faciliteze obtinerea in mod fraudulos, de catre aceasta si fratele ei, a documentelor respective.

Miercuri, inculpatul ar fi primit de la persoana respectiva suma de 10.000 euro, reprezentand o prima transa din suma pretinsa initial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatul urmeaza sa fie prezentat, azi, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 15 martie 2023, a inculpatului POPESCU VICTOR-DANIEL, agent de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (D.G.P.M.B.) – Sectia 21, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt: La data de 14 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza) suma de 15.000 de euro pentru a-si trafica influenta pe care ar fi pretins ca o are asupra unor functionari publici, insarcinati cu eliberarea permiselor de conducere, promitand cu aceeasi ocazie ca ii va determina pe acestia sa faciliteze obtinerea in mod fraudulos, de catre aceasta si fratele ei, a documentelor respective.

In contextul mentionat mai sus, in data de 15 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel ar fi primit de la persoana respectiva suma 10.000 euro, reprezentand o prima transa din suma pretinsa initial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. Inculpatului Popescu Victor-Daniel i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura
penala.

La data de 16 martie 2023, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile”, se arata intr-un comunicat al DNA. (V.E.)

Leave a Reply