Vicepremierul Sorin Grindeanu, atacat de fostul partener de pescuit, Liviu Dragnea: “Mi s-a parut un baiat care n-ar putea fi agatat, asa, de sistem”

Fostul lider social-democrat Liviu Dragnea a dezvaluit, la Realitatea PLUS, un moment controversat din cariera lui Sorin Grindeanu: momentul in care se spune ca a fost acasa la Iohannis.


Liviu Dragnea a povestit la Culisele Statului Paralel, intr-o editie speciala de Paste, momentul in care Sorin Grindeanu l-a tradat si a mers acasa la Iohannis. Dragnea spune ca daca e un lucru pe care si-l poate reprosa, acela este alegerea prim ministrilor, inclusiv cea a lui Sorin Grindeanu:

M-am oprit la Sorin pentru ca era un baiat tanar, il ajutasem sa devina presedintele organizatiei PSD din Timis, il ajutasem sa devina presedinte de Consiliu Judetean in vara lui 2016. Il stiam si mi s-a parut un baiat care n-ar putea fi agatat, asa, de sistem, mi s-a parut un baiat de buna credinta. Asa m-am gandit la el.

Ulterior, dupa 2 saptamani si ceva, cand noi il asteptam la sediul din Baneasa al PSD-ului, eram eu cu Marian Neacsu, Kelemen Hunor, Daniel Constantin cu Calin Popescu Tariceanu si asteptam sa vina. Stabilisem sa ne vedem intr-o sambata la ora 12, februarie. La 11 si jumatate l-am rugat pe Marian Neacsu sa-l sune, a zis ca e in regula, ca ajunge. S-a facut 12 si ceva, a sunat din nou si telefonul era inchis.

Am sunat-o pe Carmen Dan, l-am sunat pe Helvig, el mi-a spus ca noi stim ca e acasa. L-a sunat Carmen Dan pe Pahontu si el, smecher, plin de el, ne-a spus sa stea toata lumea linistita ca e protejat si ca e bine unde e. Pe la 5 si jumatate m-a sunat si m-a intrebat daca poate sa vina la mine.

Eu nu am decat o singura explicatie pentru disparitia ta, ca ai fost la Iohannis acasa. Nu aveai niciun motiv sa iti inchizi telefonul. El a spus ca si-a luat sotia de la aeroport si a plecat la niste prieteni la o cabana si sa se linisteasca putin. Nu a recunoscut, a tinut-o pe a lui.

Ulterior mi-a confirmat un prieten de-al lui ca a fost cu sotia la Iohannis acasa si au tainuit.

Mi-a spus Ciolacu ca i-a zis Sorin ca Helvig la una din discutiile avute cu Grindeanu i-a zis ca “vezi ca Liviu vrea sa te schimbe”. L-am sunat pe Helvig, dar nu a recunoscut. S-a dovedit, ulterior, ca Helvig e un mincinos”, a povestit Liviu Dragnea. (M.I.)

Leave a Reply