PE SURSE / Presedintele AJVPS Timis, exclus din asociatie! Tiberiu Lajos este acuzat de implicare in activitati incompatibile cu functia

Fostul arbitru de fotbal Tiberiu Lajos, care detine functia de presedinte al Asociatiei Judetene de Vanatoare si Pescuit Sportiv Timis, a fost exclus, ieri, din asociatie, dupa ce, in urma cu aproape doua luni, a fost suspendat din functie.


La adunarea generala din 6 aprilie, in cadrul careia s-a votat suspendarea sa din functie, in ciuda sustinerii totale de care a beneficiat din partea avocatului Cosmin Panduru, fostului arbitru devenit sef peste vanatorii si pescarii din Timis i s-a reprosat implicarea in activitati incompatibile cu functia si o serie de prejudicii de imagine aduse asociatiei.

Decizia de suspendare din functie, care a premers excluderii din asociatie, a fost supervizata de un reprezentant al conducerii Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania.

“Nu putem oferi foarte multe detalii despre motivele care au dus la suspendarea din functie a presedintelui Tiberiu Lajos, insa ceea ce se poate face public este faptul ca acesta s-a implicat in activitati incompatibile cu functia si a adus prejudicii de imagine asociatiei. Una dintre partidele de vanatoare la care a participat a ajuns in vizorul politistilor de la Serviciul Arme din cadrul IPJ Timis, care au chemat la audieri mai multi membri vanatori.

De asemenea, la nivelul conducerii AJVPS Timis s-au primit informatii ca se lucreaza la infiintarea unei federatii a asociatiilor de vanatoare din zona de vest a tarii, o procedura complet nestatutara. AJVPS Timis este una dintre cele mai solide asociatii din tara si nu am putut asista pasivi la demolarea credibilitatii acesteia, ne-a dezvaluit Traian Oprea, presedinte de onoare al AJVPS Timis, care a sintetizat aceasta problema si la o emisiune de la 9 TV.

Cu siguranta, Tiberiu Lajos va contesta decizia de excludere la forurile superioare, poate chiar in instanta de judecata, iar pana la organizarea de noi alegeri conducerea interimara va fi asigurata de Cornel Lera.

Reamintim ca, in mai 2009, Tiberiu Lajos a fost acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit 3.000 de dolari de la Cornel Penescu pentru a favoriza echipa FC Arges intr-o partida de fotbal cu Gloria Bistrita. Potrivit unor surse judiciare de la acea vreme, arbitrul timisorean ar fi acceptat sa colaboreze cu procurorii, astfel ca nu a fost incatusat, spre deosebire de fostii sai colegi Savaniu, Corpodean, Lica si Bogaciu, care au primit mandate de retinere. (V.E.)

Leave a Reply