PE SURSE: Cine l-a reclamat la DNA pe politistul de la Economic ridicat de mascati si care este legatura cu primarul orasului Jimbolia

Politistul de la IPJ Timis care a fost ridicat de mascati, in 13 aprilie 2023, dintr-un magazin din Jimbolia, a dezvaluit cine l-a reclamat la DNA Timisoara si care este legatura denuntatorului cu primarul din Jimbolia, Darius Postelnicu.


Intr-un raport inaintat conducerii Politiei Timis, comisarul sef Simion Ferescu (foto 2), de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, a avansat ipoteza ca a devenit incomod pentru un om de afaceri din Jimbolia, finul primarului Postelnicu, dupa ce s-a autosesizat cu privire la fapte de evaziune fiscala, dosarul fiind inregistrat pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Potrivit raportului intocmit de politist, ar fi vorba despre Ciutura Daniel Ioan, care, inca din octombrie 2022, s-a laudat pe terasele Santa Maria, Denis, YWP si Terasa Culita ca a depus mai multe sesizari la IPJ si DNA impotriva comisarului sef Ferescu, care ar fi stiut de la muncitorii sai nemultumiti ca a facut mai multe lucrari pe raza orasului Jimbolia, de proasta calitate sau nu le-a realizat, si a incasat mari sume de bani de la Primaria Jimbolia. „Numitul Ciutura Daniel Ioan este administratorul a trei societati comerciale (Danimex SRL – Cui 5834074; Danimex Logistik SRL – Cui 22539430; Danimex TM SRL – Cui 22626634. Numitul Ciutura este finul primarului oras Jimbolia, Postelnicu Darius.

Totodata, conform datelor din spatiul public, ultima lucrare realizata de firmele numitului Ciutura Daniel Ioan subcontractata societatii Anasiarom SRL – cui 32340159, a constat in realizarea a 15 km de pavaj pentru care a fost incasata suma de 400.000 lei, proiect care face parte din fondurile structurale ale UE Fondul European de Dezvoltare Regionala – Imbunatatirea Calitatii Vietii Populatiei din ors. Jumbolia prin realizarea unor conditii sociale si prin reabilitarea cailor de access spre strazile adiacente cantinei sociale.

Obiectul proiectului este de a oferi servicii sociale persoanelor aflate in situatii economico sociale sau medicale deosebite si de a imbunatati spatiul public urban din Jimbolia. Beneficiar ors. Jimbolia. Valoarea totala a proiectului 2.658.418,05 lei. Contributie UE 2.201.003,71 lei”, se mentioneaza in raportul ofiterului de la IPJ Timis.

„Lucrarea realizata de catre firma subcontractata nu a fost receptionata de beneficiar, dar a fost achitata integral constructorului, fara respectarea legislatiei in vigoare. (situatie raportata si sefilor ierarhici).

Tot o lucrare realizata de aceiasi firma in conditii nelegale a fost si executarea lucrarilor de pavare a Pietei Agroalimentare Jimbolia, respective scoaterea si preluarea pavajului existent pus in opera de constructorul initial si valorificarea lui in conditii suspecte si punerea altui pavaj de alte dimensiuni si forme conf. precizarilor facute de numitul Roth Cristian din ors. Jimbolia (…) si a altor persoane.

Nemultumirile numitului Ciutura exprimate in spatiul public pentru efectuarea plangerilor a fost si faptul ca in sedintele de CL Jimbolia nu au fost aprobate si votate mai multe proiecte de catre consiliera Ferescu Laura Marioara, respective contractele de ingrijire a spatiului verde ( cosit iarba, strans si depozitat); focul de artificii din noaptea de Revelion 2022-2023 precum si alte lucrari publice.

Situatia ce poate fi precizata in concret de consilierul local Vasiliu Nicusor si alti consilieri.

Totodata, susnumitul si-a exprimat nemultumirea in spatiul public legata de faptul ca consiliera Ferescu Laura Marioara detine o statie de benzina care ii face concurenta la statia peco ce o detine pe Calea Timisorii din Jimbolia si trebuie sa o inchida pentru a-si dezvolta afacerea si a prelua clientii.

Din datele publice ale persoanelor din oras Jimbolia, Ciutura Daniel Ioan imprumuta sume mari de bani de la diversi cetateni si nu ii mai restituie, situatie existenta si cunoscuta si pe portalul Judecatoriei Timisoara, respectiv dosarul nr. 668/325/2022 in care numitul Ceca Sorin a imprumutat Danimex TM SRL cu suma de 14.000 euro echivalentul sumei de 69.201,4 lei la cursul BNR, persoana respectiva a reusit obligarea paratei la restituirea sumei respective, deoarece nu au gasit solutii amiabile”, mai acuza comisarul sef Simion Ferescu.

In aceste conditii, spune politistul, in luna februarie 2023, „dupa ce am fost contactat la Politia ors. Jimbolia si mi s-au prezentat date concrete de catre persoane ce au lucrat la firmele detinute de numitul Ciutura, m-am sesizat din oficiu cu privire la fapte de evaziune fiscala intrucat existau suspiciuni rezonabile de savarsire a acestor infractiuni, iar dosarul este inregistrat in evidenta Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, urmand a se efectua cercetari”.

Paradoxal, organele judiciare au decis sa-l verifice pe ofiterul de la IPJ Timis si nu pe finul primarului din Jimbolia. „La data de 13 aprilie 2023, in jurul orelor 8,30 – 9, fiind in concediu de odihna si aflandu-ma in orasul Jimbolia, pe str. Republicii, in fata magazinului de paine, am fost legitimate de ofiterii DNA care, dupa ce s-au prezentat si si-au declinat calitatea, mi-au adus la cunostinta faptul ca au de pus in executare mandate de perchezitie domiciliara emise de DNA TM, astfel ca eu m-am conformat activitatilor ce se regasesc anexate acestui raport.

Totodata am intrebat daca la aceasta data detin vreo calitate in dosarul penal pentru a-mi anunta superiorii, acestia au precizat ca ei nu cunosc alte detalii, doar d-na procuror care instrumenteaza dosarul urmeaza a-mi da amanunte”, mai spune Simion Ferescu in raportul inaintat sefului sau, comisarul sef Petru Rumega. (G.I.)

 

 

Leave a Reply