DOLIU in presa banateana! Gabriela Stoian, jurnalist la TVR Timisoara, a fost rapusa de o boala nemiloasa la doar 48 de ani

Doliu in lumea presei din Timisoara. Jurnalista Gabriela Stoian a fost rapusa de o boala necrutatoare, pe care a dus-o cu discretie si speranta timp de 6 ani.


Gabriela Stoian a lucrat in redactia de stiri TVR Timisoara inca din 1998, dupa ce a absolvit Facultatea de Litere, sectia jurnalism la Universitatea de Vest din Timisoara si un master in comunicare facut in capitala.

S-a stins din viata colega si prietena noastra Gabriela Stoian, dupa ce a infruntat cu mult curaj timp de peste 6 ani o boala nemiloasa. Gabi a fost reporter, apoi redactor in cadrul Redactiei de Stiri timp de 25 de ani.

A absolvit Facultatea de Litere, sectia Jurnalistica la Universitatea de Vest din Timisoara, iar mai apoi Masterul la sectia de Comunicare a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. A participat la cursurile BBC de radio jurnalism si a facut practica alaturi de colegii de facultate la Radio Timisoara. In echipa TVR Timisoara a venit in 1998, unde a si ramas sa lucreze pana in prezent.

Pe langa reportajele de stiri, in special din domeniul Educatiei, Gabi a realizat anchete, documentare si emisiuni foarte indragite intre care “Acces interzis” si “Locuri cu povesti”. Intre reusitele profesionale se remarca si proiectiile publice: “Dumbravita, povestiri de sub pamant” (din 2004, la Muzeul Banatului) si “Arbori, ape, stanci si… oameni” (din 2009, la Grenoble, Franta).

Un bun profesionist dedicat meseriei, Gabi a facut dovada unui jurnalist puternic si organizat. In timpul liber, Gabi a practicat echitatia, artele martiale, a iubit activitatile in natura. A urcat cu bucurie si fara teama pe munte si s-a bucurat de mare si soare.

In ultima vreme a dezvoltat o pasiune pentru gradinarit, preocupare ce a ajutat-o sa treaca mai usor peste suferinta pe care nu a lasat-o sa se vada. A spus prietenilor si colegilor ca nu se teme de final si a luptat cu boala in special pentru fiinta cea mai draga, mama sa.

Medicului care i-a cerut in urma cu cateva zile sa spuna o convingere personala despre viata i-a dat urmatoare replica: „Viata este uneori atat de dura, incat trebuie sa invatam sa ne rasfatam si sa traim ca regii”… Ramas bun, Gabi!” transmit cei de la TVR Timisoara. Sincere condoleante familiei indurerate… (I.P.)

Leave a Reply