Climathon Timisoara 2023 / Peste 30 de elevi si cadre didactice de la cinci scoli timisorene au lucrat la dezvoltarea propunerilor de proiecte

In calitate de reprezentant al EIT Climate KIC Romania, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a fost partener al editiei Climathon Timisoara 2023, parte a unei miscari internationale de sprijinire a comunitatilor urbane pentru adaptarea la provocarile climatice, prin organizarea de concursuri-maraton de idei din care sa rezulte solutii inovative, cu aplicabilitate locala.


Organizat de Fundatia Aquatim pentru al patrulea an consecutiv, Climathon Timisoara s-a adresat tinerilor, elevi de gimnaziu si de liceu, iar tema concursului de idei, lansata de Asociatia CRIES, a fost: „Acces la apa sigura pentru toti: Cum se pot implica tinerii in promovarea consumului de apa din reteaua publica?”

In prima zi a evenimentului, Cristina Badulescu – responsabil EIT Climate KiC Romania, i-a introdus pe elevi in notiunile de „system innovation” si a prezentat importanta implicarii actorilor locali in tema propusa.

Peste 30 de elevi si cadre didactice de la cinci scoli timisorene au lucrat, in echipe, la dezvoltarea propunerilor de proiecte, care au fost apreciate de catre juriu pentru intelegerea tematicii, creativitate si modul atragator de prezentare.

Evenimentele Climathon fac parte din programul de actiune climatica la nivel global, propus de Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) si se desfasoara anual, in perioada octombrie-noiembrie, in zeci de orase din intreaga lume.

Informatii suplimentare despre evenimentul „La Pas, de la un muzeu la altul, cu apa buna” sunt disponibile pe site-ul www.aquatim.ro si la tel. 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Badulescu, Director Directia Proiecte Finantate a CCIAT. (I.P.)

NOTA: Link proiect castigator – Alege robinetul!: https://www.aquatim.ro/media/1587/alege-robinetul.pdf

Link videoclip Alege robinetul!: https://www.youtube.com/watch?v=SNSrW0pqACA

Link imagini Climathon 2023:  https://we.tl/t-8zW35vDrMp

Leave a Reply