Primarul Dominic Fritz: “In 2024, timisorenii vor trebui sa aleaga daca reinstaureaza suprematia interlopilor sau merg inainte cu respectul pentru lege si banul public”

Dominic Fritz si-a prezentat, azi, 9 noiembrie, raportul de guvernare locala, dupa primii trei ani de mandat ca primar al Municipiului Timisoara. Peste 500 de persoane – membri ai comunitatii locale, membri si simpatizanti USR – au umplut pana la refuz sala proaspat modernizatului Cinema Timis.


„Ce am reusit sa facem in ultimii 3 ani este ca am reinstaurat respectul. Respectul pentru banul public. Respectul pentru lege. Respectul pentru ce au construit alte generatii de timisoreni. Si respectul pentru marele potential pe care Timisoara il are. Va multumesc pentru aceasta poveste de succes pe o construim impreuna” a spus Dominic Fritz, primarul Timisoarei.

Prezent la eveniment, Catalin Drula, presedintele USR, a spus ca „astazi Timisoara nu mai este acelasi oras ca in 2020. Se misca inainte intr-o directie buna, iar atunci cand vine vorba de reforma, cei care au de pierdut se vor tine cu dintii si cu ghearele de privilegiile pe care le-au avut. Orice lupta de modernizare este extrem de dificila. Aceasta este si lupta lui Dominic Fritz aici. Sunt sigur ca ei nu vor reusi sa intoarca Timisoara inapoi in timp.”

De altfel, 12 timisoreni implicati in comunitate au vorbit despre cum arata Timisoara dupa 3 ani de administratie Fritz, intr-un video prezentat in deschiderea evenimentului.

”O administratie care se uita atent la lucrurile care sunt facute legal sau ilegal intr-un oras si care are o atitudine ferma, cum ar fi, de exemplu pe Malul Begai si nu numai, este una care apara interesele cetatenilor si apara banul public. Asta ma bucura si imi da un sentiment de siguranta ca in orasul asta, taxele mele sunt puse la folosinta in mod onest si bun”, a spus Daniel Tellman, arhitect.

”Eu zic ca din impozitele mele vad ca iese ceva. Sunt o gramada de santiere care, dupa ce o sa se inchida, o sa arate extraordinar de bine si o sa fie foarte bune”, a spus Irina Moise, expert contabil.

„In 2024, timisorenii vor trebui sa aleaga daca vor merge inainte sau vor merge inapoi. Daca vor alege sa restaureze suprematia interlopilor sau sa mearga inainte cu respectul pentru lege. Vor trebui sa spuna daca aleg un oras plin de xenofobie si rasism, unde primarul este buricul targului sau un oras european, deschis pentru diversitate, condus de o echipa. Nu am niciun dubiu ca impreuna vom tine Timisoara pe drumul corect. Inainte, nu inapoi”, a mai adaugat Dominic Fritz.

In ultimii 3 ani, administratia Fritz a crescut rata de absorbtie a fondurilor europene de la 0,2% la 80%. A depus proiecte si a semnat contracte de finantare pentru fonduri europene in valoare de 1 miliard de lei.

Anul acesta, administratia a facut investitii in Timisoara de 450 de milioane de lei, un record absolut pentru ultimii 30 de ani (in perioada 2016 – 2020, volumul cumulat al investitiilor in oras a fost de 340 de milioane de lei).

Administratia Fritz a inceput o campanie fara precedent de recuperare a patrimoniului orasului, care a fost acaparat ilegal, timp de decenii, de diverse personaje dubioase. In aceasta campanie se inscrie eliberarea de constructii ilegale a 5 hectare de pe malul Begai si din zona Stadion, dar si actiunea de readucere in patrimoniul orasului a unor imobile sau parti din imobile ocupate abuziv. (I.P.)

 

 

Leave a Reply