Drum nou intre Sag si Sanmihaiu Roman, o investie de peste 3 milioane de euro. Amplasamentul, predat constructorului

Presedintele Consiliul Judetean Timis, Alin Nica, a participat, astazi, la predarea amplasamentului catre constructor a DJ 593C Sag (DJ 593) – Sanmihaiu Roman (DJ 591A) in vederea inceperii lucrarilor de modernizare.


Drumul judetean se inscrie in seria mai lunga a proiectelor de modernizare a infrastructurii rutiere din judet initiate de Alin Nica si va reprezenta o noua cale de acces intre cele doua localitati periurbane. Parte din Centura mica a Timisoarei, investitia va determina reducerea traficului din zona de sud a orasului.

Finantarea va fi asigurata in cadrul Programului National de Investitii Anghel Saligny, suma alocata fiind de peste 15,5 milioane de lei, alti aproape 400.000 de lei urmand a fi alocati din bugetul propriu al CJ Timis.

Si acest nou drum, la fel ca si celelalte proiecte de modernizare si reabilitare pe care le avem in vedere pentru acest an, vizeaza cresterea sigurantei participantilor la trafic si sporirea mobilitatii de deplasare pentru toti timisenii”, a spus Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Conform solutiei tehnice alese, noul drum va incepe din extravilanul localitatii Sag (DJ 593) si va continua pana la intersectia cu DJ 591A in Sanmihaiu Roman, lungimea totala fiind de 6,53 km. Vor fi executate si doua sensuri giratorii noi, in punctele de pornire din cele doua localitati.

De asemenea, se va moderniza trecerea la nivel cu calea ferata pe care drumul o traverseaza, inclusiv zona de acces si se vor monta dale elastice intre linii.

Proiectul mai include realizarea acceselor la proprietati, a unor podete si a trotuarelor pe sectiunea reabilitata. In prezent, actualul drum are portiuni pietruite, dar si sectiuni in care nu exista structura rutiera sau sistem de colectare a apelor pluviale, toate acestea urmand sa fie realizate.

Durata de executie va fi de 8 luni de la data emiterii ordinului de incepere. (C.J. Timis)

Leave a Reply