O eleva de la Colegiul National “Petru Rares” Suceava va reprezenta Romania la finala internationala de Public Speaking

Giulia Chiriac, eleva in clasa a XI-a A, grupa bilingv franceza, de la Colegiul National ”Petru Rares” Suceava, si va reprezenta Romania la finala internationala, care va avea loc la Londra, in luna mai. Etapa internationala a concursului, cu o vechime de peste 40 de ani, se organizeaza in peste 50 de tari, iar pentru Colegiul National ”Petru Rares” Suceava participarea unui elev la aceasta etapa a competitiei reprezinta o premiera.


Semifinala nationala a concursului ”(Inter)National Public Speaking Competition, la care au participat 100 elevi din intreaga tara, a fost gazduita de Liceul Teoretic National de Informatica Bucuresti. Primii zece clasati, dupa semifinale, au participat la finala, care a fost adjudecata de Giulia Chiriac.

Felicitari si mult succes la Londra, Giulia! Felicitari doamna profesoara Dana Postolache! Intreaga comunitate CNPR se mandreste cu performanta Giuliei Chiriac de la Bucuresti: locul I la concursul de Public Speaking organizat de ESU, English Speaking Union, cel mai prestigios concurs international de Public Speaking.

Rezultatul de astazi (sambata, 9 martie, n.r.) ii permite Giuliei sa reprezinte Romania la finala internationala de la Londra, IPSC (International Public Speaking Competition), care va avea loc pe 17 mai 2024. A fi printre finalistii la etapa internationala a acestui concurs care se organizeaza in peste 50 de tari si are o vechime de peste 40 de ani este o onoare si o premiera pentru CNPR.

Premiul I la etapa nationala era unul din premiile concursurilor de limba engleza care ne lipsea din palmares si ii multumim Giuliei ca ni l-a adus”, au transmis reprezentantii colegiului sucevean.

Eleva Giulia Chiriac este descrisa de profesorii ei ca o fetita timida, care a venit la colegiu pentru a invata limba franceza, dar a reusit sa exceleze si la limba engleza.

Colegiul National ”Petru Rares” a avut doua eleve calificate la semifinalele acestei competitii – Giulia Chiriac, care a obtinut premiul I la etapa regionala, cu punctajul maxim de 100 puncte, si Ioana Covaliu, clasa a XI-a E – profesori indrumatori Nicoleta Andronachi si Mihaela Fodor, care s-a calificat la etapa nationala cu un punctaj de 99 puncte si a obtinut premiul al II-lea la etapa regionala.

Un alt rezultat care merita mentionat este al elevului Stefan Cioarba, clasa a X-a A, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, care a urcat pe podium in semifinalele competitiei ”The National Public Speaking Contest”, obtinand locul II in cadrul semifinalelor. Colegiul a avut trei elevi participanti la etapa regionala, toti obtinand punctaje bune.

La etapa nationala a concursului de discurs public in limba engleza au participat opt elevi din judetul Suceava, reprezentand colegiile ”Petru Rares”, ”Stefan cel Mare”, ”Spiru Haret”, ”Mihai Eminescu”, ”Dimitrie Cantemir” si Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava. (O. N.)

 

 

 

Leave a Reply