Biroul Electoral de Circumscriptie Timisoara: PSD-PNL si AUR au incalcat legea si au fost sanctionate

Joia trecuta s-a dat startul campaniei electorale. Inca de dimineata s-au pus in oras panourile electorale, iar fiecare partid a primit din partea Primariei Timisoara instructiunile despre care este ordinea pe panou. De la stanga la dreapta ordinea era urmatoarea: Primar, Consiliu Local, Presedinte Consiliu Judetean, Consiliul Judetean si Europarlamentare. 


Cu toate acestea, vineri dimineata se putea observa cum Alianta PSD-PNL nu a respectat aceste simple instructiuni, interpretand legea dupa propriul interes. In multe locuri din oras Alianta PSD-PNL avea cate 2-5 afise cu Nicolae Robu si Alfred Simonis, pe toate panourile…

USR Timisoara a contestat nerespectarea legilor de catre PSD-PNL

USR Timisoara a sesizat catre Biroul Electoral de Circumscriptie al Municipiului Timisoara faptul ca Alianta PSD-PNL a lipit mai multe afise cu nerespectarea legii. Se pare ca cei de la Alianta PSD-PNL au inventat o noua regula, „daca esti numarul 1 pe buletinul de vot esti locul 1 pe panou.” Astfel ca, acolo unde au gasit locul din dreapta sus ocupat au lipit peste afisele contracandidatilor.

Reprezentantii PSD-PNL s-au aparat afirmand ca afisele „au fost plantate de o terta parte cu certe interese contradictorii in vederea subminarii imaginii si prestigiului candidatului.” Ceea ce este o minciuna: exista fotografii in care consilierul PNL Adrian Lulciuc a lipit un afis cu Nicolae Robu peste afisul unui alt candidat.

„Rezulta asadar sanctionarea cu amenda contraventionala…”

Biroul Electoral de Circumscriptie al Municipiului Timisoara a decis sa sanctioneze Alianta PSD-PNL in urma contestatiei facute de USR Timisoara. De asemenea, BEC Timisoara a admis ca Alianta PSD-PNL a incalcat art.79 alin. 4 din Legea 115/2015 „Este interzisa utilizarea de catre un partid politic, alianta politica, alianta electorala sau organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri ori candidat independent a locurilor speciale de afisaj electoral, astfel incat sa impiedice folosirea acestora de catre un alt partid politic, alianta politica, alianta electorala sau organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri ori candidat independent.

Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianta politica, alianta electorala sau organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri ori fiecare candidat independent poate aplica un singur afis electoral.”

Cu plasuta inainte

La Biroul Electoral de Circumscriptie al Municipiului Timisoara s-a mai inaintat o sesizare care ii implica pe cei de la partidul AUR. Se pare ca nici ei nu stiu exact cum functioneaza legea electorala, tocmai de aceea au inceput sa dea plasute cu materiale politice, sapca, esarfa, agenda si plasa cu insemnele AUR si  ale domnitorilor „Stefan cel Mare” si „Mircea cel Batran.”

Concluzia BEC Timisoara? „Materialele folosite de Partidul Alianta pentru Unirea Romanilor se constata ca in afara de agendei” (…) aceste materiale „sunt contrare dispozitiilor legale.”

Oricat ar vrea Alianta PSD-PNL si partidul AUR sa schimbe regulile jocului in timpul lui, legea este lege pentru toti.

Daca intr-o campanie de 30 de zile nu pot sa respecte legea ce vor face 4 ani la conducerea orasului Timisoara si a judetului Timis? (I.P.)

 

Leave a Reply