Mirel Palada, fostul purtator de cuvant al Guvernului Ponta, condamnat definitiv la 1 an si opt luni de inchisoare pentru alcool la volan

Mirel Palada, fost purtator de cuvant in Guvernul Ponta, a fost condamnat definitiv la 1 an si 8 luni de inchisoare cu suspendare si 90 de zile de munca in folosul comunitatii la ADP Sector 2 sau la Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane.


Sentinta a venit dupa ce Mirel Palada a refuzat prelevarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei in sange, in urma unui control efectuat in trafic de politistii Brigazii Rutiere.

Judecatoria Sectorului 2 i-a dat initial lui Mirel Palada o pedeapsa de 2 ani si 2 luni de inchisoare cu suspendare. Ulterior, Curtea de Apel Bucuresti i-a scazut sentinta la 1 an si 8 luni de inchisoare cu suspendare.

Palada va sta timp de doi ani sub supraveghere, conform sentintei, timp in care este obligat sa presteze munca in folosul comunitatii, pentru o perioada de 90 de zile, la ADP Sector 2 sau la Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane.

Sociologul a fost trimis in judecata anul trecut, dupa ce, in data de 8 octombrie 2020, a fost oprit de politisti in trafic in Bucuresti si “emana halena alcoolica”. In plus, Palada ar fi refuzat sa faca si etilotestul, asa cum au cerut agentii de la Circulatie.

De asemenea, fostul purtator de cuvant al Guvernului Ponta, Mirel Palada, nu a fost de acord nici nu recoltarea de probe biologice, motiv pentru care politistii i-au intocmit dosar penal pentru refuzul de a se supune testarii. (V.E.)

 

Leave a Reply