Trei asistenti medicali din Constanta, retinuti pentru luare de mita! Cereau spaga pentru a urgenta formalitatile de predare a persoanelor decedate

Trei asistenti medicali de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta au fost retinuti pentru luare de mita in forma continuata, fiind acuzati ca au primit bani pentru a urgenta formalitatile de predare a trupurilor persoanelor decedate.


Reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalului Constanta au anuntat, luni, ca procurorii au inceput urmarirea penala fata de trei persoane pentru luare de mita in forma continuata.

”Din probatoriul administrat pana in prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtiva, ca in perioada aprilie-mai 2024, inculpatii, asistenti medicali la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta «Sf. Apostol» Andrei Constanta, Sectia de anatomie patologica sau Serviciul Judetean de Medicina Legala, ar fi primit de la un investigator sub acoperire, autorizat de procuror in acest sens, diferite sume de bani pentru a-si indeplini atributiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor (imbalsamare, toaletare, imbracare si predare catre apartinatori a corpurilor persoanelor decedate in spital, scutite de autopsie sau asupra carora fusesera efectuate autopsii anatomo-patologice ori medico-legale), in special pentru urgentarea formalitatilor necesare predarii defunctilor catre apartinatori”, au transmis procurorii.

Astfel, procurorii au precizat ca un asistent medical a primit cate 200 de lei in zilele de 10 aprilie, 12 aprilie, 23 aprilie si 8 mai, pentru a-si indeplini atributiile de serviciu.

De asemenea, al doilea asistent medical a primit cate 400 de lei in zilele de 15 mai si 16 ami, iar cel de-al treilea, cate 500 de lei in zilele de 20 mai si 21 mai, tot pentru a-si indeplini atributiile.

”In cursul zilei curente au fost efectuate perchezitii la domiciliile celor trei inculpati, la prosectura Spitalului Clinic Judetean de Urgenta «Sf. Aposto Andrei» Constanta si la Morga Cimitirului Central Constanta – punct de lucru pentru autopsii medico-legale, de unde au fost ridicate diferite sume de bani”, a mai transmis sursa citata.

Cei trei asistenti medicali au fost retinuti pentru 24 de ore. (V.E.)

Leave a Reply