Festivalul Etniilor, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara / Reprezentantii a 9 etnii vor aduce pe scena frumusetea costumelor traditionale

Parada etniilor, spectacol de teatru pentru copii, atelier de amintiri, karaoke, atelier de pictura si coregrafie, degustari de produse gastronomice traditionale si spectacol folcloric multietnic


Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis da startul celui mai asteptat eveniment al verii, Festivalul Etniilor, editia a XXIII-a, 2024, la Muzeul Satului Banatean, duminica, 16 iunie 2024, incepand cu ora 16:00.

Sarbi, bulgari, evrei, maghiari, rromi, ucraineni, slovaci, germani si machedoni vor recrea atmosfera Banatului de altadata la Muzeul Satului Banatean din Timisoara.

Intr-un format nou, Festivalul Etniilor va propune un eveniment divers cu ateliere de dansuri, karaoke, teatru pentru copii, atelier de amintiri, atelier de pictura,  degustari de produse traditionale, spectacol folcloric si multe surprize. 9 etnii vor aduce pe scena de la Muzeul Satului Banatean frumusetea costumelor traditionale, a dansurilor si a cantecelor traditionale.

Iubitorii traditiilor banatene vor putea admira parada etniilor la ora 16:00, teatrul pentru copii si sa-si creeaze propriile fotografii la atelierul cu amintiri. La ora 17:00 spectacolul debuteaza cu o hora, la care sunt invitati toti participantii, iar concomitent, cei mai indrazneti participanti sunt invitati la karaoke si dansuri traditionale, precum si la atelierul de pictura sau la degustarea de produse traditionale din gastronomia multietnica banateana.

Evenimentul este prezentat de Tania Stavila Tunas si este organizat de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis, coordonat de Liliana Laichici, manager, in parteneriat cu Muzeul Satului Banatean si Teatrul Merlin, cu sustinerea financiara a Consiliului Judetean Timis. Accesul este liber! (Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis)

Leave a Reply