FLAGRANT: Un traficant de influenta, saltat de procurori in momentul in care primea suma de 70.000 de euro

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 03 iulie 2024, a unui inculpat, persoana fizica, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata.


In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In luna iunie 2023, inculpatul ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 33.500 euro (1.000 euro/ metru de inaltime, incepand de la inaltimea de 46 m, avand in vedere ca solicitarea omului de afaceri era pentru construirea unui imobil cu inaltimea de 79,50 m), pentru a-si trafica presupusa influenta pe care ar fi lasat sa se creada ca ar avea-o asupra unor persoane din conducerea Autoritatii Aeronautice Civile Romane (AACR) si ca-i va determina pe acestia sa emita cu celeritate un aviz necesar edificarii unui proiect imobiliar pe raza municipiului Bucuresti.

Ulterior, pretentiile inculpatului ar fi crescut, astfel ca, in perioada 01-03 iulie 2024, acesta ar fi pretins de la aceeasi persoana suma de 70.000 euro, bani pe care i-ar fi primit in data de 03 iulie 2024, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 04 iulie 2024 inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (V.E.)

Leave a Reply