Fostele zone industriale din Timisoara vor fi transformate in cartiere noi, printr-o procedura care integreaza propunerile mediului de afaceri si ale comunitatii

Municipiul Timisoara propune o varianta actualizata a procedurii de restructurare urbana, care integreaza propunerile formulate de mediul de afaceri si de comunitate, in cadrul unor serii de discutii. Documentul asigura un cadru esential pentru transformarea fostelor zone industriale in cartiere pentru locuit.

Timisoara are sute de hectare de teren in fostele zone industriale, care azi stau nefolosite. In urmatorii ani, aceste locuri se vor transforma in cartiere noi. Chiar daca sunt in mare parte proprietati private, pentru noi, ca administratie, conteaza ca oamenii care vor locui acolo sa aiba tot ce le trebuie: gradinite, scoli, parcuri sau legaturi bune la transportul. Suntem constienti ca este vorba despre un demers nou, un proces prin care nu am trecut nici noi ca administratie, si nici partenerii nostri. De aceea, am ascultat cu atentie toate punctele de vedere si am ajustat procedura ca sa raspundem cat mai bine nevoilor de dezvoltare ale Timisoarei”, a declarat viceprimarul Paula Romocean.

Proiectul de hotarare detaliaza toate etapele procedurii: de la negocierea investitorului cu o comisie a municipalitatii, care include elaborarea unui masteplan, la Planul Urbanistic Zonal de restructurare. Forma finala este analizata si aprobata de catre Consiliul Local si se concretizeaza intr-un contract de restructurare urbana.

Procedura de restructurare este obligatorie conform prevederilor din PUG pentru transformarea fostelor zone industriale. In prezent, aproape 530 de hectare sunt prevazute pentru urbanizare – echivalentul a 6,5% din intravilanul municipiului.

Proiectul de hotarare va fi dezbatut public, luni, 12.05.2025, ora 16, in sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara, Bd. C.D.Loga nr. 1, etaj 1. Persoanele care doresc sa participe la dezbatere se pot inscrie on-line la adresele consultare@primariatm.ro si primariatm@primariatm.ro sau fizic la Camera 12, pana la data de 09.05.2025, ora 12, precizand: nume, prenume, calitatea in care participa (in cazul in care reprezinta o organizatie sau alta persoana), daca doresc sau nu sa ia cuvantul, precum si propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare pe care urmeaza sa le puna in discutie. Participantii la dezbatere care se inscriu la cuvant isi vor sustine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotarare. Durata limita de exprimare a punctelor de vedere este de 3 minute pentru fiecare participant.

Proiectul de hotarare poate fi consultat aici: https://www.primariatm.ro/proiecte-hcl/09bd4fe8-dda5-47b5-b5cc-3f0d6ffef8a2

(Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply