In urma preluarii oficiale a statiei de sortare si tratare a deseurilor din Timisoara, compania Supercom S.A. marcheaza debutul unui proces de transformare operationala si investitionala, menit sa aduca infrastructura la un standard care sa permita atingerea indicatorilor si sa restabileasca increderea comunitatii in sistemul de gestionare a deseurilor.
La momentul preluarii, realitatea din teren a confirmat ceea ce presa si cetatenii semnalau de mult: deficiente grave in organizare, lipsa unor fluxuri coerente de sortare si o infrastructura depasita, subdimensioanta in raport cu cantitatile intrate . Intr-un timp scurt , echipa Supercom a reusit sa restabileasca procesele esentiale si sa asigure un minim functional necesar continuarii activitatii.
Sa recastige increderea achizitorilor de reciclabil si RDF in vederea reducerii cantitatilor depozitate.
„Nu fugim de responsabilitate si nu ascundem realitatea. Am gasit o statie afectata de disfunctionalitati majore, dar suntem aici pentru a construi viitorul. Angajamentul nostru este clar: ridicam aceasta statie la cele mai inalte standarde, in deplin respect fata de legislatie si comunitate,” a declarat reprezentantul Supercom in cadrul unei vizite oficiale.
Investitii in curs si pasi concreti:
In paralel cu redresarea operationala, compania a demarat investitii semnificative pentru modernizarea liniei tehnologice.
- Urmeaza instalarea unei noi linii de tratare , care va creste semnificativ capacitatea de procesare si eficienta operationala
Retehnologizarea liniei de sortare prin schimbarea catorva utilaje .
Aceasta etapa este doar inceputul. In urmatoarele luni, Supercom va lansa un proiect educational ambitios destinat informarii publicului si reducerii gradului alarmant de contaminare a deseurilor reciclabile. Cele doua componente majore ale proiectului sunt:
„Ziua Portilor Deschise” – un eveniment lunar in cadrul caruia fiecare cetatean va putea vedea direct ce inseamna sortarea deseurilor si realitatea operatiunilor.
„Laboratorul interactiv de reciclare” – o unitate mobila educativa, ce va ajunge in scoli, cartiere si institutii, explicand procesele de colectare, sortare si reciclare intr-un mod vizual si accesibil.
Un nou inceput, cu fata spre comunitate
Statia de sortare din Timisoara nu va mai fi un spatiu opac si inaccesibil. Va deveni un punct de referinta in gestionarea responsabila a deseurilor, in sprijinul mediului si al cetateanului. In acest sens, Supercom lanseaza o invitatie deschisa tuturor timisorenilor de a se implica, de a vizita statia si de a contribui activ la o comunitate mai curata si mai sustenabila. (Radu Chirca, director executiv)