Restaurantul Baba Zorka din Dinias, aflat la nici 25 de kilometri de Timisoara, a gazduit o noua degustare de vinuri. De aceasta data, managerul general Sava Glisici i-a avut ca invitati pe reprezentantii Cramei Averesti, din Podgoria Husi, iar oportunitatea de a degusta unele dintre cele mai bune vinuri romanesti a fost speculata de fanii localului, astfel ca evenimentul bahic de la Baba Zorka a fost unul din categoria „sold out”.
Peste 150 de clienti, printre care mai multe VIP-uri din zona, au fost prezenti pe terasa restaurantului din Dinias, unde tamburasii din Serbia au intretinut atmosfera de sarbatoare vinicola, in tandem cu somelierii Cramei Averesti.
„Succesul nostru se bazeaza pe echipa noastra de profesionisti pasionati care pun suflet in fiecare etapa a procesului de vinificatie. Din 2010, am construit o comunitate de oenologi, viticultori si experti in vinuri, dedicati artei de a crea vinuri care reflecta cu fidelitate terroir-ul regiunii Husi.
Fiecare membru al echipei noastre joaca un rol esential – de la ingrijirea vitei de vie, pana la alegerea momentului perfect pentru recolta. Acest angajament fata de excelenta si detalii este ceea ce face ca vinurile noastre sa fie apreciate atat in Romania, cat si pe plan international.
La Domeniile Averesti, nu doar tehnologia de varf conteaza, ci si colaborarea stransa intre membri echipei, care imbina traditia cu inovatia. Impreuna, transformam fiecare strugure intr-un vin deosebit, plin de caracter si complexitate”, a spus, prntre altele, somelierul Constantin Munteanu.
Foarte bine pregatit pentru a scoate in evidenta, atat traditia vinicola din Podgoria Husi, in conditiile in care Crama din Averesti a fost construita in anul 1874, cat si autenticitatea vinurilor obtinute din viile din inima Moldovei.
„Inca din 1874, povestea noastra s-a scris prin vinuri ce surprind autenticitatea Podgoriei Husi. Busuioaca de Bohotin si Zghihara de Husi, soiuri autohtone pretioase, au fost readuse la stralucirea de altadata, alaturi de selectii internationale rafinate. Fiecare pahar de vin de la Domeniile Averesti poarta amprenta terroir-ului, maiestriei si pasiunii noastre, unind traditia si inovatia intr-o experienta memorabila”, a mei spus somelierul Constantin Munteanu.
Domeniile Averesti, extinse pe o suprafata de 650 de hectare, beneficiaza de acest terroir exceptional. Aceasta este cea mai mare plantare de Busuioaca de Bohotin si singurul loc in care se vinifica Zghihara de Husi, un soi de struguri cu o istorie adanc inradacinata in traditiile viticole ale zonei. Alaturi de aceste soiuri autohtone, in podgorie se mai cultiva Feteasca Alba, Feteasca Regala, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon si Pinot Noir. (E.T.)